Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Προειδοποίηση επιστημόνων: «Δεύτερο κύμα πανδημίας σε πολλές χώρες» - Η κατάσταση στην Ελλάδα

Εξάρσεις των κρουσμάτων του COVID-19 ανά τον κόσμο, μετά την εξέλιξη της δεύτερης φάσης της πανδημίας,διαπιστώνουν οι επιστήμονες της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2020 και του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που παρακολουθούν στενά και συστηματικά την πορεία του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο   Η ομάδα των ειδικών αναλύει δεδομένα από όλο τον κόσμο από διάφορες περιοχές της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και καταλήγει μία ακόμη φορά στο συμπέρασμα ότι στις περιπτώσεις πλήρους χαλάρωσης των μέτρων προστασίας από την πλευρά των πολιτών, έχουμε και πάλι μια μεγάλη εξάπλωση του COVID-19. 

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα  δίνουν την Νότια Κορέα, το Ισραήλ και την Βόρεια Μακεδονία που ενώ έφτασαν  στο ύψιστο σημείο της καμπύλης των κρουσμάτων, μετά από μερικές ημέρες… ηρεμίας αντιμετωπίζουν  μια δεύτερη φάση εξάπλωσης του κορονοϊού.  Τα στοιχεία της ομάδας των επιστημόνων δείχνουν πως στην Ευρώπη βρισκόμαστε στο τέλος της δεύτερης φάσης εξάπλωσης της πανδημίας Η Σουηδία η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εφάρμοσε έναν διαφορετικό σχεδιασμό χωρίς να ακολουθήσει το lockdown, τις τελευταίες εβδομάδες λαμβάνει περιοριστικά μέτρα προσπαθώντας να ελέγξει τον αριθμό των κρουσμάτων. Στον αντίποδα η Δανία έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία του lockdown και βρίσκεται στο τέλος της δεύτερης φάσης.

Στην Ελλάδα

Για την Ελλάδα αναφέρουν:«Μέχρι σήμερα 3.068 περιπτώσεις ασθενών με COVID-19 έχουν αναφερθεί. Το Υπουργείο Υγείας έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καθυστερήσει την εξάπλωσή του. Στις 4 Μαϊου (φαίνεται η πράσινη κάθετη γραμμή στο σχεδιάγραμμα), η Ελληνική Κυβέρνηση ξεκίνησε σταδιακά την άρση των περιοριστικών μέτρων και έτσι έχουμε πλέον μπει στη δεύτερη φάση της πανδημίας καταγράφοντας καθημερινά μικρό αριθμό νέων περιπτώσεων. Ωστόσο πριν από πέντε ημέρες στην αργία του Αγίου Πνεύματος με την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων καταγράφηκε μια αύξηση 15-20 κρουσμάτων σε καθημερινή βάση, ωστόσο κι αυτά μειώνονται τώρα».

0 προβολές