Πρωτοβουλίες της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας

Το Lepantoporto χαιρετίζει την πρώτη ουσιαστική σύγκληση δημοτικής παράταξης μετά από δύο χρόνια κορωνοιού.

Είμαστε σε θέση να έχουμε επαρκέστατη πληροφόρηση για την κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις που έλαβαν μέρος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Αναμένονται εξελίξεις με το <<πρώτο φως της ημέρας>> και θα αποκαλυφθούν αρκετές γύμνιες που τώρα μπορούν να αποκρύβονται επιμελώς ή ένεκα <<καλαμίδας>>κάποιοι να τις βλέπουν διαθλαστικά.

Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ δύσκολο στην πολιτική να διακρίνεις την κλεψύδρα εάν είναι άδεια ή γεμάτη.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Την Κυριακή 22/5/2022 πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου σύσκεψη 50 στελεχών της ΑΔΚΝ με αντικείμενο τη στρατηγική της παράταξης στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Στη σύσκεψη έγινε εκτενής αναφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δήμο Ναυπακτίας ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η διοίκηση Γκίζα.

Υπογραμμίσθηκε ότι τα βασικά χαρακτηριστικά της δημοτικής αρχής Γκίζα αποτελούν:

  • η κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος για ρουσφέτια,
  • οι προσλήψεις ημετέρων με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία εκλογικού μηχανισμού
  • η κατάργηση και η απώλεια σημαντικών έργων για το μέλλον της Ναυπακτίας λόγω ανικανότητας και πολιτικών σκοπιμοτήτων
  • η αδιαφάνεια και η διαπλοκή με συμφέροντα
  • η ανικανότητα του δημάρχου να αξιοποιήσει το προσωπικό και τις Υπηρεσίες του Δήμου τις οποίες έχει οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση.
  • το έλλειμμα πολιτικής ηθικής του δημάρχου

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι για να βγει ο δήμος από τα νέα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική Γκίζα απαιτούνται άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η ΑΔΚΝ.

Πρώτο να πρωτοστατήσει η παράταξη με εποικοδομητική και ουσιαστική κριτική ώστε να αποκαλυφθεί στην κοινωνία η ουσία της πολιτικής Γκίζα.

Δεύτερο να ανασυγκροτηθεί η παράταξη ώστε να ισχυροποιηθεί με ουσιαστική παρουσία σε κάθε κοινότητα και οικισμό του δήμου σύμφωνα και με τις προβλέψεις του νέου θεσμικού πλαισίου για τις εκλογές του 2023.

Τρίτο να βαθύνει ο διάλογος με την κοινωνία και να προωθηθεί η συνεργασία με όλους.

Τέταρτο να πάρει η παράταξη άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη βάση κοινού προεκλογικού προγράμματος.

Ναύπακτος 23/5/2022

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *