Πυρ ομαδόν για το “γεφύρι της Άρτας”…

Μήνες τώρα η σοβαρότητα της δημοτικής αρχής δίνει τα “ρέστα” της.

Μιλάμε για την οδό Αγελάου, ένα δρόμο πενήντα μέτρα μήκος που παραμένει κλειστός αρκετούς μήνες και χρησιμοποιείται μάλλον για την “εκμάθηση πλακόστρωσης για αρχάριους“, αφού “ράβουν-ξηλώνουν” συνεχώς μέχρι “τελικής πτώσεως

Περιττό να αναφέρουμε ότι έχουμε γίνει αποδέκτες πολύ υποτιμητικών σχολίων για τη δημοτική αρχή από πολλούς συμπολίτες που περνούν από το σημείο. Κάποιοι μάλιστα δε διστάζουν να επιτίθενται και σε μας θεωρώντας μας “συνυπεύθυνους” γι αυτό που αντικρίζουν.

Στην Αγελάου βρέθηκαν χθες Παρασκευή τα μέλη της Επιτροπής για τη συνέχιση της Ανάπλασης και με δηλώσεις τους καυτηρίασαν τη “γελοιότητα” που παρατηρείται.

Εξέδωσαν σχετική Ανακοίνωση που δημοσιεύουμε παρακάτω.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση ή ερέθισμα για το θέμα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Στελέχη της επιτροπής για την ανάπλαση προσκάλεσαν σήμερα τα ΜΜΕ της πόλης μας στην οδό Αγελάου και έκαναν επί τόπου δηλώσεις σχετικά με την πορεία του έργου.

Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων ήταν η αγωνία για το έργο που κλείνει τρία χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε το τμήμα που αφορά τις πλακοστρώσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα παρακάτω :

Η δημοτική αρχή Γκίζα παρέλαβε συμβασιοποιημένο το έργο της ανάπλασης που είναι το πλέον σημαντικό έργο για το μέλλον της πόλης μας. Το σημαντικότερο τμήμα αυτού του έργου είναι η αλλαγή του αμιαντοσωλήνα από τον οποίο υδρεύεται η πόλη και ο διαχωρισμός των λυμάτων από τα όμβρια και τα πηγαία νερά, ώστε τα λύματα να οδηγούνται στο βιολογικό καθαρισμό και να μην καταλήγουν στη θάλασσα.

Ο εργολάβος όφειλε να παραδώσει το έργο μέχρι ……..Δυστυχώς η πολιτική του δημάρχου διευκολύνει τον εργολάβο να κωλυσιεργεί και από κοινού να εμπαίζουν την κοινωνία ότι δήθεν το έργο προχωρά με συνεχείς παρατάσεις που από κοινού προγραμματίζονται.

Οι πολίτες βλέπουν ότι η οδός Αγελάου που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα λίγων ημερών παραμένει κλειστή για ένα σχεδόν χρόνο. Παρά τις αντιδράσεις ο δήμαρχος συνεχίζει να αδιαφορεί, ενώ οι πολίτες ταλαιπωρούνται και το έργο κινδυνεύει με απένταξη.

Το ίδιο ισχύει και την οδό Σοϊδά στην περιοχή της Ψανής που ακόμα παραμένει κλειστή.

Ο δήμαρχος εσκεμμένα ή από ανικανότητα δεν παίρνει τα μέτρα που οφείλει να πάρει με βάση τη σύμβαση με τον εργολάβο γιατί θέλει να σταματήσει το έργο. Στόχος του, που τον έχει επανειλημμένα διατυπώσει στις συναντήσεις του με φορείς της πόλης, είναι να σταματήσει το έργο και για το λόγο αυτό ροκανίζει το χρόνο.

Τον ίδιο στόχο έχει και ο εργολάβος. Με τις πλάτες της δημοτικής αρχής συνεχίζει δήθεν το έργο με τις πλακοστρώσεις, ενώ στην ουσία θέλει να αποφύγει το δύσκολο τμήμα του έργου που αφορά την αλλαγή των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Υπογραμμίστηκε με έμφαση ότι αν το έργο της ανάπλασης δεν υλοποιηθεί στο σύνολό του η πόλη μας για τα επόμενα δέκα τουλάχιστον χρόνια θα υδρεύεται από τον αμιαντοσωλήνα, τα λύματα θα καταλήγουν στη θάλασσα και η δημοτική αρχή Γκίζα θα κομπάζει για την τουριστική και αναπτυξιακή της πολιτική.

Η κοινωνία θέλει να γίνει το έργο και θα βρεθεί απέναντι σε οποιονδήποτε μπει εμπόδιο στην υλοποίησή του.

Η επιτροπή για την ανάπλαση θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε το έργο να υλοποιηθεί όπως προβλέπεται. Σε αντίθετη περίπτωση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ακόμα και νομικά για να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

https://video.wixstatic.com/video/cc0ae8_826d78035b17483aab57e8a6fc565a13/480p/mp4/file.mp4https://video.wixstatic.com/video/cc0ae8_04022187017a4cd29518ef7b7d88eb22/480p/mp4/file.mp4https://video.wixstatic.com/video/cc0ae8_0396366cc39a4aa8a1cee1cb109838d0/480p/mp4/file.mp4https://video.wixstatic.com/video/cc0ae8_25ae66bddd4a49f9aea2676c7407bac3/480p/mp4/file.mp4

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ Ναύπακτος, 17 Μαρτίου 2023 Δελτίο Τύπου ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΜΕ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΜΕ Χτες […]