Π.Α.ΜΕ.: ΑΠΕΡΓΙΑ-συγκέντρωση στην Πλατεία Φαρμάκη, την Πέμπτη 16 Μάρτη και ώρα 10:30 το πρωί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή μπροστά στις κινητοποιήσεις και θα συνεχίσει για να ξεσκεπάσει τους ενόχους για αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Θα εκφράσει, όπως κάνει πάντα, το γνήσιο λαϊκό αίσθημα, την οργή που δίκαια ξεχειλίζει από τον εργατικό – λαϊκό κόσμο, από τη νεολαία της πατρίδας μας.

Κάθε μάνα και κάθε πατέρας γνωρίζει καλά τι σημαίνει αυτό που γράφουν οι νέοι στα πανό: “πάρε όταν φτάσεις…”. Κάθε άνθρωπος, δεν μπορεί παρά να νιώσει το στομάχι του να σφίγγεται, ακριβώς γιατί γνωρίζει ότι πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Ούτε η κακιά ώρα φταίει, ούτε η κακιά η χώρα, ούτε η κακιά στιγμή. Φταίει το κυνήγι του κέρδους που κυριαρχεί παντού και δολοφονεί, φταίνε όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτήν την χώρα.

Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές ευθύνες όπου υπάρχουν, όλες! Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Με μεγαλύτερη ορμή, πιο πολλοί, πιο αποφασισμένοι!

Η πείρα των τελευταίων 12 χρόνων και οι τραγικές καταστροφές που έβαλαν τη σφραγίδα τους σε αυτήν την πορεία της καπιταλιστικής βαρβαροτητας επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν «μεσσίες»!

Σε εισήγησήτουοπρόεδροςτουΔΣτουΕργατικούΚέντρουΝαυπακτίαςκαιΔωρίδαςπρότεινεσυμμετοχήτουΕργατικούΚέντρουΝαυπακτίαςκαιΔωρίδαςστην24ωρηΠανελλαδικήαπεργία 16 Μάρτη καισιωπηλήδιαμαρτυρίατοαπόγευμα???

ΕνώσεόλητηνΕλλάδαηοργήξεχειλίζειγιατοπροδιαγεγραμμένοέγκλημαπουδιαπράχθηκε,οιυπερασπιστέςτηςιδιωτικήςπρωτοβουλίας,τηςεργοδοσίας,τηςΕΕκαιτωνδιαχρονικώνκυβερνητικώνκαιπολιτικώνευθυνών,προτιμούντησιωπηλήδιαμαρτυρία.

Τουςπαραδίδουμεστηνκρίσητωνεργαζόμενωνκαιτηςνεολαίας.

Οι ζωές μας αξίζουν και τις θέλουμε ασφαλείς και για εμάς, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας! Δεκάδες τα νιάτα που “δεν έφτασαν” και δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι!

  • Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικέςμεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής

Καλούμετουςεργαζόμενουςσειδιωτικόκαιδημόσιοτομέα,τηνεολαία,τουςσυνταξιούχουςκαιόλοτολαόσεαγωνιστικήκινητοποίηση-ΑΠΕΡΓΙΑ-συγκέντρωσηστηνΠλατείαΦαρμάκη,τηνΠέμπτη16Μάρτηκαιώρα10:30τοπρωί.                     ΟΛΩΝΤΩΝΝΕΚΡΩΝΝΑΓΙΝΟΥΜΕΦΩΝΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΑΣ

Συμμετέχει το Παράρτημα Ναυπάκτου των Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ Ναύπακτος, 17 Μαρτίου 2023 Δελτίο Τύπου ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΜΕ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΜΕ Χτες […]