Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και στην Αιτωλοακαρνανία μέσα σε λίγες μέρες

Πάνω απο δυο μήνες έχουν περάσει απο την περίοδο που καταγράφτηκαν αριθμοί κρουσμάτων που υπερέβησαν τα 600 την ημέρα στην Αιτωλοακαρνανία.

Αυτό συνέβη στις 4 και 5 Ιανουαρίου του 2021. Χθες Τρίτη 15 Μαρτίου, τα κρούσματα του κορωνοϊού που όπως φαίνεται κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με τις υπερμεταδοτικές παραλλαγές όμικρον και όμικρον 2, έφτασαν τα 572 και είναι η τρίτη χειρότερη επίδοση απο την αρχή του έτους.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αποτυπώνεται και στους ελέγχους του ΕΟΔΥ στα συνηθισμένα σημεία σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας τα εφαρμόζουν ελάχιστοι πολίτες, κάτι που φαίνεται στην καθημερινότητα, ενώ ούτε έλεγχοι διεξάγονται. Φαίνεται πως το μέτωπο της ακρίβειας που έχει κυριαρχήσει, έχει θέσει σε δεύτερη μοίρα την πανδημία, που όμως βρίσκεται ακόμη εδώ, κάτι που οι πολίτες δεν θα πρέπει να ξεχνούν. Η επανάπαυση αυτή, σχετίζεται σαφώς και με την ηπιότητα των νέων παραλλαγών της ασθένειας, που κυριαρχούν

Όλα αυτά τη στιγμή που η εμβολιαστική κάλυψη στην Αιτωλοακαρνανία, κυμαίνεται κοντά στο 65%, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ (στοιχεία 8-2-2022), οκτώ μονάδες κάτω απο τον εθνικό μέσο όρο.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *