Ρωσική πρεσβεία: Οι ευχές για καλό Πάσχα

Μέσω ενός tweet η ρωσική πρεσβεία ευχήθηκε καλό Πάσχα
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα εύχεται με ένα tweet στα ελληνικά η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, με αφορμή το Ορθόδοξο Πάσχα.

Οι ευχές έρχονται δύο ημέρες μετά την επίθεση της εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, η οποία άσκησε κριτική στην Αθήνα για τον χαρακτηρισμό των Ρώσων διπλωματών ως personae non gratae, ενώ -όπως ανέφερε στην ανάρτηση στο Telegram- η Ρωσία έχει σταθεί πολλές φορές στο πλευρό της Ελλάδας.

Ειδικότερα η κα Ζαχάροβα πήγε ακόμα πιο πίσω στο ιστορικό παρελθόν μέχρι την επανάσταση του 1821 και τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας σημειώνοντας με νόημα ότι «το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας».

Η βοήθεια στις περσινές πυρκαγιές
«Και αυτό παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας», τονίζει, υπενθυμίζοντας την βοήθεια της Ρωσίας στην κατάσβεση των πυρκαγιών του περσινού καλοκαιριού.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *