Ρώσικο τελεσίγραφο για παράδοση της Μαριούπολης

Σύμφωνα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και όπως αναφέρει το πρακτορείο Ria, η Ουκρανία καλείται να δώσει την απάντησή της για παράδοση της Μαριούπολης μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου, συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ, σε ενημέρωση την Κυριακή της Διοίκησης Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε: «Oι αρχές της Μαριούπολης έχουν τώρα την ευκαιρία να κάνουν μια επιλογή και να περάσουν στο πλευρό του λαού, αλλιώς το στρατιωτικό δικαστήριο που τους περιμένει θα είναι απλά πολύ λίγο σε σχέση με αυτό που τους αξίζει για τα τρομερά εγκλήματά τους, τα οποία η ρωσική πλευρά τεκμηριώνει πολύ προσεκτικά».

«Απευθύνουμε ξεχωριστή έκκληση στους απεχθείς ληστές, στη συνείδηση των οποίων εκατοντάδες ζωές αθώων ανθρώπων, οι οποίοι τώρα αυτοαποκαλούνται εκπρόσωποι των επίσημων τοπικών αρχών, αυτής της μοναδικής πόλης της Μαριούπολης . Γνωρίζουμε ότι στην παρούσα κατάσταση, λίγα εξαρτώνται από εσάς, δεδομένου ότι είστε υπό τον πλήρη έλεγχο των εθνικιστικών ταγμάτων, αλλά πραγματικά ελπίζουμε ότι εσείς, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου της πόλης, έχετε τουλάχιστον κάτι στοιχειώδες, ανθρώπινο, τουλάχιστον μια αίσθηση συμπόνιας για τους πολίτες που σας έχουν εμπιστευτεί», δήλωσε ο Μιζίντσεφ.
«Είστε εσείς που έχετε τώρα το δικαίωμα να κάνετε μια ιστορική επιλογή – είτε είστε με το λαό σας, είτε είστε με τους ληστές, διαφορετικά το στρατιωτικό δικαστήριο που σας περιμένει είναι απλά ένα μικρό που έχετε ήδη αξιώσει λόγω της άθλιας συμπεριφοράς απέναντι στους ίδιους τους πολίτες σας, αλλά και των τρομερών εγκλημάτων και προκλήσεων που έχετε ήδη οργανώσει», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Μιζίντσεφ, πρόκειται για εκρήξεις ενός νηπιαγωγείου, δύο σχολείων, ενός μαιευτηρίου, ενός κτιρίου δραματικού θεάτρου, «καθώς και πολλών άλλων πραγμάτων». «Είμαστε σίγουροι ότι είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι της Μαριούπολης που δεν θα μπορέσουν να βγουν από αυτόν τον αποκλεισμό», δήλωσε.
«Οι διασωθέντες κάτοικοι της Μαριούπολης, και αυτό είναι σχεδόν 60 χιλιάδες άνθρωποι, έχοντας βρεθεί σε πλήρη ασφάλεια στη Ρωσία , μιλούν τώρα ανοιχτά για τις μαζικές θηριωδίες και τα εγκλήματα που έχετε διαπράξει. Όλα αυτά τα καταγράφουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή», κατέληξε ο στρατηγός.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *