Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Σενάρια επίσπευσης επαναλειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Mέρα με τη μέρα πυκνώνουν τα σενάρια από μέρους της κυβέρνησης για πρόωρο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και των καφέ, αν και οι οριστικές αποφάσεις εκτιμάται ότι θα ληφθούν μεταξύ 18 και 20 Μαίου.

Προφανώς ο προβληματισμός είναι έντονος και ο φόβος επαναφοράς στο lockdown όπως συνέβη στην Νότια Κορέα ανησυχεί τους ειδικούς.


Αλλά από την άλλη η κυβέρνηση προφανώς ενδίδει στις πιέσεις των επιχειρηματιών της εστίασης συζητώντας την επίσπευση της επαναλειτουργιας των καταστημάτων τους.

Επισήμως η 1η Ιουνίου

Μέχρι  στιγμής είναι προγραμματισμένο οι χώροι εστιάσεις και τα καφέ, καθώς και οι οργανωμένες παραλίες να ανοίξουν την Ιουνίου και οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να λειτουργήσουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου.

Σήμερα Τρίτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση, με την οποία προβλέπεται ο διπλασιασμός του εξωτερικού χώρου που χρησιμοποιούν καταστήματα εστίασης για τραπεζοκαθίσματα.


Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος εξήγησε χθες μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι όσα καταστήματα έχουν άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, θα μπορούν να την επεκτείνουν έως το διπλάσιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζονται οι διαβάσεις των ατόμων με αναπηρίες και θα υπάρχει ελεύθερος χώρος πλάτους 1,80 μέτρου για να περνάνε οι πεζοί.


Όπου δεν υπάρχει ο χώρος αυτός, το υπουργείο θα πει στους δήμους να μειώσουν στο μισό τα δημοτικά τέλη.

0 προβολές