Σκηνές πανικού στο Πεκίνο υπό τον φόβο ενός σκληρού lockdown τύπου Σαγκάης

Τα κρούσματα Covid συνεχίζουν να αυξάνονται στην κινεζική πρωτεύουσα, με τους πολίτες να σπεύδουν να αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ υπό τον φόβο ότι θα μπορούσαν και εκείνοι να μπουν σε καθεστώς σκληρού lockdown όπως έγινε στη Σαγκάη.

Η απειλή του Covid σε συνδυασμό με την προηγούμενη εμπειρία του πολυήμερου σκληρού lockdown της Σαγκάης που προκάλεσε σοκ διεθνώς, έχουν δημιουργήσει πια ένα σκηνικό πανικού πίσω στο Πεκίνο.

Τα κρούσματα Covid αυξάνονται στην κινεζική πρωτεύουσα, με τους πολίτες να σπεύδουν να αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ υπό τον φόβο ότι θα μπορούσαν και εκείνοι να μπουν σε καθεστώς σκληρού lockdown όπως έγινε τις περασμένες εβδομάδες στη Σαγκάη.

Αξίζει να σημειωθεί πως μιλάμε για μια πόλη-περιοχή συνολικά 21 εκατομμυρίων κατοίκων στην οποία όμως τα κρούσματα ήταν τα περασμένα 24ωρα μόλις ολίγες δεκάδες.
Μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο ενδεικτικά, τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα σε ολόκληρο το Πεκίνο ήταν περίπου 40.
Ακόμη και αυτά τα ολίγες δεκάδες κρούσματα είναι αρκετά ωστόσο για να προκαλέσουν συναγερμό και συνακόλουθο πανικό σε μια χώρα όπως η Κίνα που έχει θέσει ως στόχο τα κρούσματα να είναι μηδενικά (zero Covid) και πλέον φοβάται την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι κινεζικές Αρχές προχώρησαν σε μαζικά τεστ συνολικά πολλών εκατομμυρίων κατοίκων στο Πεκίνο τα τελευταία 24ωρα.
Όσο για τους πολίτες της κινεζικής πρωτεύουσας, εκείνοι υπό τον φόβο όσων θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, έσπευσαν να αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ συγκεντρώνοντας προμήθειες ενόψει ενός επαπειλούμενου lockdown.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *