Αναζήτηση

Στάθης Λουκόπουλος: Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση

Μοιάζει τετριμμένο αλλά πάντα επίκαιρο, χρήσιμο δε να το θυμόμαστε και να το σεβόμαστε, πως στις δημοκρατίες “οι πλειοψηφίες κυβερνούν και οι μειοψηφίες ελέγχουν”.Ο έλεγχος που ασκεί η εκάστοτε μειοψηφία δεν σημαίνει de facto αντιπολίτευση.


Δυστυχώς “εν τοις πράγμασι” στη χώρα μας επί το πλείστον οι μειοψηφίες δεν ασκούν πάντα εποικοδομητικό έλεγχο και συνήθως εκτρέπονται στο “αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση”.Αυτό δείχνει, κατά την εκτίμησή μου, ο τόνος και το ύφος των παραγόντων, εκλεγμένων και μη, που ως μειοψηφία πλέον έσπευσαν, με διάφορα σχόλιά τους, να φορέσουν τις πανοπλίες τους για τη μάχη, όπως νομίζουν, των μαχών απ’ τα έδρανα και όχι μόνο του δημοτικού συμβουλίου. Κι όμως η μάχη των μαχών έπρεπε να γίνεται αλλού. Να γίνεται μεταξύ αδιάφθορων αιρετών και επώνυμων ή ανώνυμων συμφερόντων.


Ζητάω πολλά χωρίς να είμαι αισιόδοξος. Και δεν είμαι αισιόδοξος γιατί το είδος των αδιάφθορων αιρετών σπανίζει με τους περιφερόμενους από συνδυασμό σε συνδυασμό “επαγγελματίες” ή/και “μισθοφόρους” καλά να κρατούν.


Η νέα δημοτική πλειοψηφία είναι ένα κοκτέηλ από πρωτόβγαλτους (και άρα κατά τεκμήριο αδιάφθορους) δημοτικούς συμβούλους και από παλιές καραβάνες με τα χαρακτηριστικά του “επαγγελματία” πολιτικού που προανέφερα. Πίσω, δίπλα, γύρω ή απέναντί τους είναι οργανωμένα συμφέροντα επαγγελματιών (προμηθευτών, συντηρητών κλπ), φεουδαρχών (όπως ήταν το πάλαι ποτέ δεσποτάτο της Ηπείρου) και ψιλικατζήδων (δύο – τρία μεροκάματα, μία θεσούλα μόνιμη ή με σύμβαση εργασίας) κλπ. κλπ.

Εναντίον αυτών πρέπει να γίνεται η μάχη των μαχών και σ’ αυτή πρέπει να είναι πάνοπλες πρωτίστως η δημοτική πλειοψηφία αλλά και η παρούσα δημοτική μειοψηφία.


Ο χρόνος είναι γρήγορος ίσκιος πουλιών, τα μάτια μας ορθάνοιχτα μεσ’ τις εικόνες τους” λέει ο ποιητής. Ευχή κάθε καλόπιστου δημότη είναι τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο ίσκιος των πουλιών πάνω απ’ το δήμο και την πόλη να είναι από περιστέρια κι όχι από μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά…..


Ίδωμεν

206 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων