Αναζήτηση

Σταύρος Μουτόπουλος: Έργα πνοής που οδηγούν στην τουριστική ανάπτυξη

Απάντηση στην ερώτηση εκλεκτής κυρίας, επισκέπτριας της πόλης μας:

« Πείτε μας 2 - 3 έργα που θα δώσουν ώθηση στην πόλη σας». Απαντώ δημόσια, όπως της το υποσχέθηκα και επιμένω με πάθος.

Σύνδεση των παραλιών Ψανής και Γριμπόβου.

Ειδικότερα και συγκεκριμένα, σύνδεση με ξύλινο πεζόδρομο και με ιδιαίτερη εικαστική προσέγγιση (φωτο 3η) του Μητροπολιτικού Πάρκου στις "νεροτσουλήθρες", δυτικά της παραλίας "Ψανή" (φωτο 2η) με το αλσύλλιο, ανατολικά του "Γριμπόβου" (φωτο 4η) Και ναι, το πιστεύω, είναι η ώρα για μια ουσιαστική, ριζική, αισθητική, ολοκληρωμένη και καθολική παρέμβαση για να απογειώσουμε τον ευλογημένο τόπο μας.

Κι ακόμη

Τελεφερίκ στη Ναύπακτο! (φωτο 1η)

Γιατί σε τούτη την πόλη όσο πιο ψηλά σκαρφαλώνεις, τόσο οι εκπλήξεις μεγαλώνουν. Για ν’ αγναντεύεις τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό κόλπο, τα παράλια και τα βουνά του Μοριά, τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου κι όχι μόνον.

Απλά, θέλει τρόπο κι όχι κόπο. Το αξίζει η πόλη και το δικαιούνται οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες. Είναι η ώρα για περαιτέρω ποιοτική αξιοποίηση, ουσιαστική αισθητική ανάπλαση, τουριστική αναβάθμιση και ιδιαίτερη προβολή της πόλης μας, κάθε γωνιά της κι ένας πίνακας ζωγραφικής. Οπότε, υπάρχουν τα περιθώρια της τουριστικής απογείωσης της Ναυπάκτου και γενικότερα της Ναυπακτίας και της Δωρίδας.

Έτσι ώστε, να μιλάμε δειλά - δειλά για τουριστική ανάπτυξη.


283 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων