Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Στα όρια «ασφυξίας» το σύστημα υγείας στην Αυστρία

Η Αυστρία, μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία, ανακοίνωσε πριν από μία εβδομάδα την επιβολή πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε μετακινήσεις και κοινωνικές συναθροίσεις. Παρά τις προσπάθειες, η κυβέρνηση της Βιέννης προειδοποίησε σήμερα για το ενδεχόμενο να φθάσουν σε ποσοστό 100% πληρότητας στις ΜΕΘ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες εξαιτίας του «πιο ισχυρού και πιο σοβαρού» δεύτερου κύματος μολύνσεων κορωνοϊού.

Το δεύτερο κύμα είναι πολύ πιο ισχυρό και πιο σοβαρό, 41 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ενώ 421 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Από την Τρίτη, η αυστριακή κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή απαγόρευση κυκλοφορίας, τα εστιατόρια και μπαρ παραμένουν κλειστά με εξαίρεση τις υπηρεσίες take-away. Εργοστάσια, καταστήματα, νηπιαγωγεία και δημοτικά παραμένουν κλειστά, ενώ οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου συνεχίζουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Χέρβιγκ Όστερμαν, προειδοποιεί ότι οι προβλέψεις δείχνουν ότι ακόμη και με αυτά τα μέτρα, οι 750 από τις 800 κλίνες ΜΕΘ της Αυστρίας για ασθενείς Covid-19 θα έχουν γεμίσει έως τις 18 Νοεμβρίου. 

1 προβολή0 σχόλια
  • Facebook - White Circle