Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Στη Ρούμελη και στο Μωριά χορεύουν με καμάρι!

Βέβαια ο τίτλος του άρθρου είναι ειρωνικός, δεν σχετίζεται με το περιεχόμενο, αλλά ίσως και να αποτυπώνει την ωμή αλήθεια.


Αφορμή για την παρέμβασή μας στάθηκε η πανηγυρική προβολή σε κοινωνικά δίκτυα και ιστοσελίδες ενός ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας που αφορά τα έργα ΑΠΕ.

Δεν θα το προβάλουμε το ψήφισμα, απλούστατα δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε το IQ των αναγνωστών μας.Εξ άλλου το ψήφισμα καταλήγει: «Η απόφαση να κοινοποιηθεί σε κάθε εμπλεκόμενη αρμόδια αρχή». Θυμίζει το παλιό «προς απάσας τας αρχάς της χώρας».


Κύριε Δήμαρχε

Αυτό που πρέπει να κάνετε εν προκειμένω είναι να το «καταχωνιάσετε» κάπου μέχρι να ξεχαστεί και να αφήσετε τους διάφορους «ειδήμονες» να το περιφέρουν στα όρη και τα λαγκάδια προκειμένου να πείσουν τους επισκέπτες - ψηφοφόρους των «α κ α τ ο ί κ η τ ω ν» ότι είναι παρόντες και «φυλάττουν Θερμοπύλες»!


Περί αυτού πρόκειται και μόνον αυτούς αφορά το ψήφισμα.


Κύριε δήμαρχε

Η αξιοπιστία του δήμου μας στην κρατική μηχανή βρίσκεται διαχρονικά στο ναδίρ. Οι λόγοι ουκ ολίγοι, αλλά ο πιο σημαντικός είναι ότι σκεπτόμαστε και δρούμε με standards της δεκαετίας του 1950, με κομματικά κονέ, κατόπιν ενεργειών μου, άστο σε μένα, τον έστειλα να τον ντύσεις και όχι να τον μετρήσεις, άμα θες εσύ όλα γίνονται και ουκ έστιν αριθμός.


Με αυτές τις αντιλήψεις δεν πάμε πουθενά! Το μόνο που θα πετύχουμε είναι να μυρηκάζουμε εσαεί «εξωστρέφεια» και πράσινα άλογα.


Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όποιος το έχει αντιληφθεί προοδεύει, οι άλλοι θα μείνουν στην ουρά.


Η κοινωνία το έχει αντιληφθεί, κομμάτι της συνειδητά και το άλλο υποσυνείδητα.


Απόδειξη;


Τα τελευταία τριάντα χρόνια όλοι οι δήμαρχοι μετά το πέρας της υποχρεωτικής τους θητείας οδεύουν στα «αζήτητα»...

461 προβολές0 σχόλια