Αναζήτηση
  • Lepantoporto

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Μια από τις πλέον διχαστικές εκλογικές αναμετρήσεις στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες ξεκίνησε και επίσημα στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), με διακύβευμα την προεδρική κατοικία του Λευκού οίκου

Οι πρώτες κάλπες άνοιξαν στις 12 ώρα Ελλάδας στην πολιτεία του Βερμόντ. Οι τελευταίες θα ανοίξουν στις 6 ώρα Ελλάδας καθώς ανά τις ΗΠΑ υπάρχουν διαφορετικές ζώνες ώρας, γεγονός που σημαίνει ότι οι πολιτείες θα ψηφίσουν με διαφορά αρκετών ωρών η μία από την άλλη.

Μεγάλες όμως αναμένεται να είναι οι διακυμάνσεις και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς κάθε πολιτεία διέπεται από τους δικούς της κανόνες.


Πότε θα έχουμε το αποτέλεσμα;


Μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να μετρηθεί κάθε ψήφος μετά από οποιεσδήποτε προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά είναι συνήθως αρκετά σαφές ποιος είναι ο νικητής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του επόμενου πρωινού.

Το 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε στη σκηνή στη Νέα Υόρκη περίπου στις 03:00 τοπική ώρα για να δώσει τη ομιλία του για τη νίκη του μπροστά σε ένα πλήθος χαρούμενων υποστηρικτών.

Ωστόσο μην ρυθμίσετε ακόμη τα ξυπνητήρια σας. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι φέτος ίσως χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερο - πιθανώς ημέρες, ακόμη και εβδομάδες - για το αποτέλεσμα λόγω της αναμενόμενης αύξησης των ταχυδρομικών ψηφοφοριών.

Η τελευταία φορά που το αποτέλεσμα δεν ήταν σαφές μέσα σε λίγες ώρες ήταν το 2000, όταν ο νικητής δεν επιβεβαιώθηκε έως ότου να εκδοθεί απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ένα μήνα αργότερα.


21 προβολές
  • Facebook - White Circle