Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Στον αστερισμό της Ναυμαχίας...

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και με ομαλές συνθήκες το ενδιαφέρον θα ήταν στραμμένο στην επέτειο της Ναυμαχίας.


Είναι γεγονός και ταυτόχρονα απορίας άξιον ότι το κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός με την παγκόσμια απήχηση που διαδραματίσθηκε στην περιοχή μας εκλαμβάνεται ως μια εκδήλωση ενός Σαββατόβραδου.

Περί αυτού πρόκειται!

Τοπικοί θεσμικοί φορείς και τοπική κοινωνία ταυτίζουν την Ναυμαχία με το «πυρετός το Σαββατόβραδο». Αφετηρία, προορισμός, τερματισμός, όλα μαζί έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην εκδήλωση του Σαββάτου και μόνον α υ τ ό!


Α ρ κ ε ί;


Έχουμε ακούσει κατά καιρούς ότι η Ναυμαχία οφείλει να αποτελέσει την ατμομηχανή της εξωστρέφειας, το όχημα με το οποίο θα οδηγηθούμε στο ξ έ φ ω τ ο!


Με την ευκαιρία γνωρίζουμε στο αναγνωστικό κοινό ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή του κυρίου Λουκόπουλου με υπεύθυνο πολιτισμού τον κ. Γιάννη Ράπτη δημιούργησε έναν φορέα-δίκτυο Ευρωπαϊκών πόλεων «δρόμοι του Λεπάντο» με σκοπό την ώθηση και περαιτέρω ανάδειξη του Λεπάντο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο φορέας αυτός περιλαμβάνει αρκετές πόλεις της Ευρώπης και έχει έδρα την πόλη της Ναυπάκτου, καθώς επίσης προεδρεύει του συμβουλίου.Κατά την άποψή μας αυτό αποτελεί τον "θεμέλιο λίθο", το "διαβατήριο εκκίνησης" προκειμένου να μπούμε στα μεγάλα τουριστικά σαλόνια της Ευρώπης, να πάρει η πόλη την θέση που της αξίζει.


Δεν μας φταίει ο κορωνοϊός, το ξερό μας το κεφάλι μάλλον φταίει. Επιλέγουμε να φτιάξουμε το σκαλοπατάκι του κυρ-Γιώργη, παρά να κάνουμε επένδυση μακράς πνοής για τα παιδιά μας και το μέλλον.

442 προβολές0 σχόλια