Στο ναδίρ οι σχέσεις Αθήνας – Μόσχας

Στα χειρότερά τους βρίσκονται οι ελληνορωσικές σχέσεις και αυτό επιβεβαίωσε με τον κατηγορηματικότερο τρόπο η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία κατηγόρησε την Ελλάδα για υποκρισία και εκστρατεία δυσφήμησης σε βάρος της Ρωσίας.

Διά στόματος Μαρίας Ζαχάροβα ειπώθηκε ότι «η κοινή λογική έχει θυσιαστεί στα συλλογικά δυτικά σχέδια να βλάψουν τη Ρωσία με οποιοδήποτε κόστος. Οι διμερείς σχέσεις καταστρέφονται σκόπιμα και οι ρωσοελληνικές σχέσεις, δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση». Ήταν μια ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωση και άδικη, θα μπορούσαμε να πούμε. Διότι, αν λες αυτά για την Ελλάδα, για άλλους τι πρέπει να πεις;

Τη δήλωση που έκανε η Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου. Τις χαρακτήρισε απαράδεκτες προσθέτοντας ότι «δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας».

Εν τω μεταξύ μεγάλη συζήτηση συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Φαίνεται ότι μεγάλο ποσοστό των πολιτών δεν έχουν πεισθεί για την ορθότητα αυτής της απόφασης. Και φυσικά, μεταξύ όσων δεν έχουν πεισθεί βρίσκονται και βουλευτές της Ν.Δ.

Είναι ενδεικτική η σχετική δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη. «Ο πρωθυπουργός σκέφτηκε ποιο είναι το άμεσο και το απώτερο συμφέρον της χώρας και πήρε την απόφαση να στείλει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία. Το μέλλον θα δείξει αν η απόφαση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι, καθώς και άλλες 17 χώρες της Ευρώπης έστειλαν βοήθεια, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» είπε και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *