Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά σήμερα στον Εβρο

Σε ανακοίνωσή του το Δ' Σώμα Στρατού γνωστοποίησε ότι θα προβεί σε βολές τη Δευτέρα με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή όλο το 24ωρο. Οι βολές δεν ήταν προγραμματισμένες να γίνουν, διευκρινίζει το Σώμα.

Με τον κλεφτοπόλεμο στο τελωνείο των Καστανιών να διεξάγεται νυχθημερόν μεταξύ των Ελλήνων φρουρών και των καταυλισμένων στην τουρκική πλευρά νεαρών παράτυπων μεταναστών με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, πέτρες, σίδερα και ξύλα, οι συγκρούσεις εξαπλώνονται σε όλο το μήκους 12 χιλιομέτρων αγκαθωτό τείχος, από όπου οι αλλοδαποί επιχειρούν να τρυπώσουν καταστρέφοντας τα σύρματα στο ελληνικό έδαφος.

Άλλοι, πάλι, όχι λίγοι, δοκιμάζουν να περάσουν κολυμπώντας τις νύχτες κυρίως το ποτάμι σε αφύλακτα σημεία του, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η στάθμη του νερού λόγω ανομβρίας παραμένει χαμηλή και εμφανίζονται το πρωί στις πόρτες των σπιτιών των κατοίκων των πλησιέστερων χωριών, που πάντως δείχνουν να έχουν συνηθίσει τέτοιες παρουσίες και δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα γνωρίζοντας ότι οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες θα είναι περαστικοί.

Η ατμόσφαιρα στις Καστανιές παραμένει ηλεκτρισμένη και χθες ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την πλευρά των συγκεντρωμένων αλλοδαπών και δύο οχήματα του στρατού και της αστυνομίας υπέστησαν φθορές.

17 προβολές
  • Facebook - White Circle