Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Συμφωνία της ΕΕ με τη Moderna για 160 εκατ. δόσεις του εμβολίου

Στο έκτο κατά σειρά συμβόλαιο για τη θωράκιση του πληθυσμού της Ενωσης από την πανδημία προχωρούν οι Βρυξέλλες, όπως τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.


Η Ευρωπαϊκή Ενωση έκλεισε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την αγορά εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε την Τρίτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως διευκρίνισε, αύριο Τετάρτη θα εγκριθεί συμβόλαιο για την αγορά έως και 160 εκατ. δόσεων. Αξιωματούχοι επισήμαναν ότι η συμφωνία αφορά 80 εκατομμύρια δόσεις, με δυνατότητα παραγγελίας άλλων 80 εκατομμυρίων.


Πρόκειται για το έκτο συμβόλαιο της ΕΕ που πρόκειται να αγοράσει για λογαριασμό των κρατών-μελών εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις, οι οποίες θα διανεμηθούν με ειδική διαδικασία.


Η Moderna έχει ανακοινώσει ότι το εμβόλιό της είναι κατά 94,5% αποτελεσματικό στην αποτροπή μόλυνσης με τον κορονοϊό. Παρόμοια είναι τα ποσοστά του εμβολίου της Pfizer, ενώ το εμβόλιο της AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει αποτελεσματικότητα κατά μέσο όρο στο 70% (αλλά με εξαιρετικά αποτελέσματα ανοσίας ύστερα από τη δεύτερη δόση).

13 προβολές0 σχόλια
  • Facebook - White Circle