Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Σωτήρης Τσιόδρας: Ο Στρατηγός που «κατατρόπωσε» τον κορονοϊό!

Δεν άλλαξε καμία συνήθεια ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μετά τη συγκλονιστική αποχαιρετιστήρια τηλεοπτική εμφάνισή του της Τρίτης.


Το πρωί της Τετάρτης όπως το συνήθιζε εδώ και 75 ημέρες πήγε στο υπουργείο Υγείας και συνέχισε την καθημερινή του ενασχόληση με την εξέλιξη της πανδημίας.


Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 6 ακριβώς ανακοίνωσε, αυτή τη φορά γραπτώς, 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα μας, με τη σημείωση ότι τα 11 αφορούν γνωστή συρροή κρουσμάτων και τα 2 έλεγχο επαναπατρισθέντων.

Από τις 24 Φεβρουαρίου ο καθηγητής έγινε μέρος της καθημερινότητας των Ελλήνων. Στον καιρό του «απαγορευτικού», (σ.σ. μία λέξη που δανείστηκε από τον καθηγητή Μπαμπινιώτη, όταν του ζήτησε να μάθει πώς

μεταφράζεται στα ελληνικά το lockdown), το ρολόι πολλών Ελλήνων σταματούσε στις 6 το απόγευμα. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν χαριτολογώντας ότι ήταν η καλύτερη ώρα για να αποφύγεις τις ουρές στα σούπερ μάρκετ, αφού οι πάντες βρίσκονταν μπροστά στις οθόνες της τηλεόρασης και κρέμονταν από τα χείλη του καθηγητή λοιμωξιολογίας.


Όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να γίνει το αγαπημένο πρόσωπο των Ελλήνων. Και αυτό οφείλεται- κατά γενική ομολογία- κυρίως στην σοβαρότητα, στην ταπεινότητα, στην ειλικρίνεια και στην επιστημονικότατά του.


Ας μην ξεχνάμε ότι στις δημοσκοπήσεις, κατά τη διάρκεια της καραντίνας έβγαινε σχεδόν παμψηφεί ο δημοφιλέστερος των Ελλήνων.


Στρατηγέ, ταπεινά υποκλινόμαστε!

48 προβολές0 σχόλια
  • Facebook - White Circle