Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Τα δυο είδη αρνητών !

ΑΡΘΡΟ

του Γιάννη Υφαντή

Σήμερα υπάρχουν δυο είδη ‘’αρνητών’’ της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνουμε !


Οι πρώτοι είναι άνθρωποι που δεν έχουν διαβάσει ποτέ ούτε ένα επιστημονικό άρθρο και έχουν άποψη για όλα τα θέματα πάνω σε ιούς, ανοσοποιητικό σύστημα κτλ. Μάλιστα αρκετοί αρνούνται ακόμη και την ίδια την ύπαρξη του νέου ιού . Είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο να έχουμε τόσο επίμονη άποψη πάνω σε θέματα τόσο πολύπλοκα που για να τα κατανοήσουν κάποιοι μελετούν δεκάδες χρόνια.


Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία αρνητών. Δυστυχώς σε αυτή ανήκει μια μεγάλη μερίδα ειδικών. Εδώ η προσέγγιση του προβλήματος είναι εντελώς διαφορετική. Έχουμε φτάσει στο 2020 και εκατομμύρια μελέτες φανερώνουν πως κυρίαρχο ρόλο στην υγεία παίζει ο τρόπος ζωής και όχι τα γονίδιά μας. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά πως σημαντικότερο ρόλο δεν παίζει αν θα μας χτυπήσει την πόρτα ο κάθε ιός …αλλά σε τί κατάσταση θα μας βρει. Αν θα μας βρει δηλαδή παχύσαρκους, με διατροφικές ελλείψεις , με έλλειψη βιταμίνης D, με ένα λεμφικό σύστημα στάσιμο, με ένα ανοσοποιητικό σύστημα που βρίσκεται σε πανικό … και γενικά με όλα τα δεινά που είναι απόρροια του δυτικού τρόπου ζωής.


Και ξέρετε κάτι … το να ρυθμίσω τις διατροφικές μου ελλείψεις, την έλλειψη βιταμίνης D ,το να αποκτήσω ένα πιο ζωηρό λεμφικό σύστημα καθώς και ένα πιο σοφό και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα δεν απαιτεί συνήθως χρόνια . Λίγοι μήνες σοβαρής δουλείας με τον εαυτό μας είναι αρκετοί. Από τη στιγμή που ξέραμε πως ο ιός ήρθε για να μείνει, οι ειδικοί εκτός από κάποια σωστά μέτρα που έβαλαν σε ισχύ, έπρεπε να μας ενημερώσουν για την παχυσαρκία, τις διατροφικές ελλείψεις , την έκθεση στο ηλιακό φώς, τη σωματική άσκηση, το κάπνισμα κτλ ! Διότι οι υγιείς του σήμερα ..είναι οι ευπαθείς ομάδες του αύριο.


Επίσης θα μπορούσαμε να προετοιμαστούμε μέχρι τις αρχές του χειμώνα για 10 εκατομμύρια τεστ. Έτσι η καραντίνα θα ίσχυε μόνο για τους θετικούς στον ιό και θα κερδίζαμε πολύτιμο χρόνο μέχρι να βρεθούν αποτελεσματικές θεραπείες και εμβόλια χωρίς να ταλαιπωρηθεί η κοινωνία σε επίπεδο ψυχολογίας , υγείας και οικονομίας.


Οι αρνητές λοιπόν εκτός από τους «αδιάβαστους» είναι και οι «διαβασμένοι» που κρύφτηκαν πίσω από την ειδικότητά τους βλέποντας τον άνθρωπο μονοδιάστατα. Είναι και οι ειδικοί που φοβήθηκαν να μιλήσουν για το επίπεδο που έχει εδώ και δεκαετίες το σύστημα υγείας της χώρας μας. Είναι οι «ειδικοί» που πρέπει να καθίσουν στα θρανία ξανά …γιατί στο χωριό μου …το να ξέρεις μόνο μια διάσταση ενός θέματος (όσο καλά κι αν την ξέρεις) το λέμε ημιμάθεια .. και είναι χειρότερη από την αμάθεια .

766 προβολές0 σχόλια
  • Facebook - White Circle