Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Τα «ορφανά» κρούσματα σημαίνουν συναγερμό, μέτρα για να προλάβουμε το 2ο κύμα

Στις εστίες διασποράς ανά την χώρα, στα ορφανά κρούσματα, τους φορείς χωρίς συμπτώματα και τα σύνορα, τόσο τα χερσαία, όσο και τα αεροδρόμια, έχουν πλέον στραμμένο το βλέμμα τους κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές, γνωρίζοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ κρίσιμες. Τόσο γιατί θα ενταθούν οι μετακινήσεις προς τουριστικές περιοχές από Έλληνες και

ξένους ταξιδιώτες, όσο και γιατί ανοίγουν σύντομα νέοι προορισμοί και συγκεκριμένα από αύριο με Βρετανία, από 22 Ιουλίου με Σουηδία και στα τέλη του μήνα, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, πιθανότατα και με ΗΠΑ. Τα αρκετά περιστατικά από βαλκανικές χώρες που έχουν βρεθεί θετικά σε ελέγχους, η εκτίμηση ότι με αυτούς τους ρυθμούς τα εισαγόμενα κρούσματα μπορεί και να ξεπεράσουν τα 1.000 στα τέλη Αυγούστου, μαζί με την ανησυχία για τα "ορφανά" κρούσματα, ενισχύουν τα σενάρια για πιθανά τοπικά lockdowns, αφού το γενικευμένο εκτιμάται ότι δεν θα χρειαστεί ξανά.

"Αντίδοτα" πολλά στο άνοιγμα των συνόρων δεν υπάρχουν. Είναι γνωστά, δοκιμασμένα και μετρημένα, γεγονός που εξηγεί και την ανησυχία των αρχών στο σενάριο που η κατάσταση ξεφύγει.

5 προβολές0 σχόλια
  • Facebook - White Circle