Αναζήτηση

Τελικά είναι θέμα πολιτικού IQ

Παρακολουθώντας το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο και όσα ακούστηκαν σχετικά με τη Ναυμαχία, το δίκτυο πόλεων, την εξωστρέφεια της πόλης αλλά και τα όσα έχουν διαμειφθεί ή γραφτεί τρία χρόνια τώρα που κυβερνάει ο Γκίζας, το συμπέρασμα είναι ότι ο Γκίζας κινείται σε ασύμβατη τροχιά με την πραγματικότητα.


Πώς να εξηγηθεί διαφορετικά όταν κάποιοι μιλάνε για αξιοποίηση της Ναυμαχίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με τα συνακόλουθα οφέλη για το δήμο και αυτός καταλαβαίνει ότι μιλάμε για την εκδήλωση της Αναπαράστασης.


Η συζήτηση λοιπόν πρέπει να σταματήσει εδώ, να αφήσουμε το δήμαρχο να συνεχίσει την πορεία του και η κοινωνία ας αποφασίσει τί θέλει.

Με την ευκαιρία επισυνάπτουμε μία τοποθέτηση του συμπολίτη μας και ιδρυτή του δικτύου πόλεων "δρόμοι του Λεπάντο", του κυρίου Γιάννη Ράπτη που στάλθηκε στο Γκίζα το Φεβρουάριο του 2020, προφανώς πιστεύοντας και ο κύριος Ράπτης ότι ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται κάποια στοιχειώδη πολιτικά μεγέθη.Διπλωματία Πόλεων, ένα παράθυρο ευκαιρίας για τη Ναύπακτο.

Η Πολιτιστική Διπλωματία είναι μια νέα διάσταση της εξωτερικής πολιτικής κάθε κράτους ή πόλης, προσφέροντας σημαντικά αναπτυξιακά κίνητρα. Ένα κοινό χαρακτηριστικό των επτά μεγάλων (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία και Ιταλία), εκτός της οικονομικής δύναμής τους, είναι η προτεραιότητα που δίνουν στον πολιτισμό τους. Τα πολιτιστικά αγαθά, όπως και το όνομα Lepanto, αποτελούν, εκτός από τρόπο διάδοσης, διείσδυσης και επιρροής, σημαντικό παράγοντα στην αύξηση των μεγεθών του τουρισμού με συνακόλουθο αποτέλεσμα την εισροή κεφαλαίων. Η πολιτιστική δραστηριότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομική.

Ο πρόεδρος της διυπουργικής Επιτροπής για τις Διεθνείς Συνεργασίες των ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Αντώνης Καρβούνης, που συνεργάστηκα μαζί του την περίοδο δημιουργίας του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων, με τίτλο «Δρόμοι του Lepanto» και έδρα τη Ναύπακτο, γράφει (17/2/2020) στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ότι σήμερα η πολιτιστική διπλωματία των πόλεων, είναι ένα ανοικτό παράθυρο ευκαιριών στη Μεσόγειο.

Με αυτά τα δεδομένα, το Δίκτυό μας, περπάτησε σχετικά εύκολα σε χώρες που γνωρίζουν πολύ καλά την κοινή ωφέλεια των συμμετεχόντων μελών, όπως πόλεις από την Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Κύπρο και Μάλτα. Εξαιρετικό υπήρξε το ενδιαφέρον όλων σχεδόν των Μεσογειακών χωρών, οι πρέσβεις των οποίων ζητούσαν πληροφορίες και ζητούσαν επιμόνως την είσοδό τους στο Δίκτυό μας!


Ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη 3 Πρέσβεων (Κροατίας, Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και Ουκρανίας), απροειδοποίητα στο Δήμο μας, ζητώντας πιεστικά από εμένα, ως Προέδρου, την είσοδο πόλεων των χωρών των. Πιέσεις δεχτήκαμε και από ανώτατους θεσμικούς παράγοντες της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την είσοδο της Αμμοχώστου. Ίδιες συζητήσεις έκαναν τηλεφωνικά και Πρέσβεις ή εκπρόσωποί τους, πολλών Μεσογειακών χωρών όπως, Αιγύπτου, Λιβάνου, Τυνησίας, Λιβύης, Αλγερίας και Μαρόκου!

Ένα παράθυρο τεράστιων ευκαιριών λοιπόν, άνοιξε η Ναύπακτος στη Μεσόγειο και θα πρέπει να το δουν με προτεραιότητα και την ανάλογη σοβαρότητα, η διοίκηση της νέας Δημοτικής μας αρχής.

241 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων