Τελική ευθεία για πλήρη άρση των μέτρων

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει ένα νέο πακέτο χαλάρωσης αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη σχετικά με τις μάσκες, τη χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και τα υποχρεωτικά rapid και PCR τεστ.
Σχετικά με την κατάργηση της μάσκας, αυτή θα αφορά τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο στόχος είναι να διατηρηθεί σε κάποιους χώρους «αυξημένου κινδύνου».

Αυτό θα κριθεί από τις αποφάσεις της Επιτροπής, ωστόσο η κυβέρνηση προτείνει να ακολουθηθεί το μέτρο της Γαλλίας, όπου η ευρωπαϊκή χώρα διατήρησε τις μάσκες της στα μέσα μαζικής μεταφοράς και φυσικά στα νοσοκομεία.

Σταδιακό το πέταγμα της μάσκας
Πάντως το μέτρο δεν αποκλείεται να αρθεί σταδιακά, καθώς η πλειοψηφία της Επιτροπής Εμπειρογνώμονων δεν θέλει να πεταχτούν αμέσως οι μάσκες σε κάθε χώρο.
Για τον λόγο αυτό θα εξεταστεί η διατήρηση της μάσκας τόσο από τους εργαζομένους στην εστίαση, οι οποίοι υπενθυμίζεται πως δεν ήταν υποχρεωτικό να εμβολιαστούν, όσο και η διατήρηση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ.
Αποφάσεις περιμένουμε πάντως και για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το πιστοποιητικό εμβολιασμού να μην καταργηθεί με μιας σε όλους τους χώρους, αλλά αρχικά στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και στα καταστήματα.
Η επικρατέστερη ημερομηνία για την ισχύ των παραπάνω είναι η 15η Απριλίου, όπου καταργείται και το πρόστιμο των ανεμβολίαστων 60αρηδων, ωστόσο δεν αποκλείεται να μεταφερθεί για αρχές Μαΐου λόγω της απότομης έξαρσης που έχουμε αυτή την περίοδο.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *