Τετ-α-τετ διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη – Οι θέσεις του Κιέβου και της Μόσχας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει για 34η ημέρα, ενώ μετά μεγάλο διάστημα Κίεβο και Μόσχα θα βρεθούν από κοντά για τέταρτη φορά από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.
«Μικρό καλάθι» φαίνεται ότι κρατούν όλες οι πλευρές για τις σημερινές συνομιλίες ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου. Μετά από πάνω από δύο εβδομάδες, οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, που σε αυτό το διάστημα είχαν τηλεδιασκέψεις, θα βρεθούν στις 10:30 το πρωί της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη, στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ πάνω στον Βόσπορο.

Οι συνομιλίες θα γίνουν υπό την σκιά της αποκάλυψης ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, όπως μεταδίδει το Sky News, είπε: «Συμβουλεύω όποιον πάει στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία να μη φάει και να μην πιει τίποτα (…) και κατά προτίμηση να αποφύγει να αγγίξει οποιαδήποτε επιφάνεια».

Να σημειώσουμε ότι σήμερα τα ξημερώματα έφτασε στην Κωνσταντινούπολη η ουκρανική αντιπροσωπεία, ενώ η ρωσική είχε ήδη φτάσει από χθες.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *