Αναζήτηση

Τζορτζ Τσούνης: Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ακρόαση του υποψήφιου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας

Ως γνωστόν ο Τζορτζ Τσούνης είναι ομογενής μετανάστης δεύτερης γενιάς, με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία, τον Πλάτανο και μεγάλωσε στην Ελληνική Κοινότητα της Νέας Υόρκης. Συγχαρητήρια προς το συντοπίτη μας πρέσβη εξέφρασαν ο Πρόεδρος Πλατάνου Γιώργος Πολύχρονος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας και ο Πρόεδρος Αιτωλοακαρνάνων Νέας Υόρκης, καταγόμενος από την Περίστα, Γιάννης Καλτσάς.

Γιώργος Πολύχρονος:

Αγαπητέ μας Γιώργο ,εκλεκτέ μας πατριώτη. Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και ικανοποίηση δεχτήκαμε την αναμενόμενη είδηση της έγκρισης από την επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας για την ανάληψη των καθηκόντων του Πρέσβη των Η.Π.Α στην Ελλάδα.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια από μέρους όλων των Πλατανιωτών .Οι ευχές μας σας συνοδεύουν μαζί με την βοήθεια του προστάτη μας Αγίου Νικολάου για επιτυχημένη θητεία.

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα αποτελέσετε την εγγύηση για την πατρίδα μας ,κυρίως στα εθνικά μας θέματα που βρίσκονται σε κρίση .

Επίσης βέβαιοι είμαστε ότι θα είστε χρήσιμος στο τόπο μας ακολουθώντας το παράδειγμα των Πλατανιωτών γονιών σας και άλλων διακεκριμένων πατριωτών μας .

Η θέση αυτή σας τιμά προσωπικά ,τιμά όλους μας και νιώθουμε υπερήφανοι .

Με την εκτίμηση και τους πατριωτικούς χαιρετισμούς μας,


Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πλατάνου Γιώργος ΠολύχρονοςΒασίλης Γκίζας:

Ο Ναυπάκτιος στην καταγωγή Τζορτζ Τσούνης είναι και επίσημα πλέον ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα μετά από την επιτυχή ακρόασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Το γεγονός αυτό αποτελεί για όλους εμάς τους Ναυπακτίους ιδιαίτερη τιμή. Ο ίδιος, μετανάστης δεύτερης γενιάς, με γονείς από τον Πλάτανο της ορεινής Ναυπακτίας, μεγάλωσε στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης και έχει διακριθεί επαγγελματικά ως δικηγόρος και επιχειρηματίας. Του ευχόμαστε ολόθερμα καλή επιτυχία στα σημαντικά και απαιτητικά καθήκοντα που αναλαμβάνει!


Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας

Βασίλης ΓκίζαςΓιάννης Καλτσάς:

Εμείς οι ομογενείς που καταγόμαστε από την Αιτωλοακαρνία και ειδικά από τη Ναυπακτία είμαστε ενθουσιασμένοι με το διορισμό από τον Πρόεδρο Biden του νέου πρέσβη στην Ελλάδα. Ο George Tsounis ή Γιώργος Τσούνης είναι γιος μεταναστών με καταγωγή από τον Πλάτανο Ναυπακτίας. Παιδί της Ομογένειας, μέλος του συλλόγου μας όπως και της Ναυπακτιακής Αδελφότητας και φυσικά και των Πλατανιωτών Αμερικής.

Συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις της Ομογένειας όπως και στις εκδηλώσεις των συλλόγων της περιοχής μας.

Θερμός υποστηρικτής σε όλα τα δρώμενα της ομογένειας και της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας.

Ως Πρόεδρος του συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων του εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο έργο του και καλή αντάμωση από το νέο του πόστο στην πανέμορφη Ναύπακτο και την ορεινή Ναυπακτία.


Ο Πρόεδρος Αιτωλοακαρνάνων Νέας Υόρκης

Γιάννης Καλτσάς

119 προβολές0 σχόλια