Τηγανιτές πατάτες: Είδος πολυτελείας

Οι τηγανιτές πατάτες βγαίνουν από τους καταλόγους εστιατορίων, που βλέπουν την πελατεία τους, να μειώνεται διαρκώς. Η ακρίβεια είναι πάντα εδώ και προβληματίζει όλο και περισσότερους…
Οι τηγανιτές πατάτες δεν θα βρίσκονται όπως φαίνεται σε όλους τους καταλόγους εστιατορίων. Στις Σέρρες και σε άλλες περιοχές, οι ιδιοκτήτες έκριναν ότι μετά τις αυξήσεις στο ηλιέλαιο και στην ενέργεια είναι ασύμφορο να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο. Όπως λένε το κόστος έχει ανέβει κατακόρυφα και οι ίδιοι δεν έχουν περιθώρια να το μετακυλήσουν στους πελάτες. Οι τελευταίοι είναι το ίδιο πιεσμένοι και μάλιστα το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πτώση στην κατανάλωση και στην κίνηση των καταστημάτων.

Σε είδος πολυτελείας θα μετατραπεί η τηγανητή πατάτα μετά τις υπέρογκες αυξήσεις που σημειώνονται στην τιμή του ηλιέλαιου. Αυξήσεις όμως έχουν πάρει και όλα τα υπόλοιπα είδη με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ψητοπωλείων να δίνουν καθημερνό αγώνα για να ανταπεξέλθουν στην άνοδο των τιμών. Ενώ έχουν αρχίσει ήδη να βλέπουν μείωση στην πελατεία τους.
Σφίγγουν κι άλλο το ζωνάρι όχι μόνο οι καταναλωτές αλλά και οι επιχειρήσεις καθώς μέρα με την ημέρα βλέπουν τους λογαριασμούς των εξόδων τους να ανεβαίνουν και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε αυτό τον κυκεώνα των ανατιμήσεων προκειμένου να επιβιώσουν. Οι επαγγελματίες περιγράφουν στην κάμερα, τον καθημερινά τους αγώνα.

Εκτός όμως από την ενέργεια και όλα τα άλλα είδη έχουν πάρει φωτιά. Με το ηλιέλαιο να είναι πλέον είδος πολυτελείας και ήδη σκέφτονται να αφαιρέσουν τα τηγανητά είδη όπως τις πατάτες από το μενού τους. Στην ίδια κατεύθυνση ακολουθούν τα αρτοσκευάσματα, τα κοτόπουλα και τα χαρτικά.
Οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να αντιδρούν στις αυξήσεις, υπάρχει μείωση της κατανάλωσης και φοβούνται ότι πολλές επιχειρήσεις οδηγούνται στο κλείσιμο.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *