Αναζήτηση

Τοπική αυτοδιοίκηση και η ενασχόληση του ανθρώπου

Το παρακάτω άρθρο το αλιεύσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανήκει στον συμπολίτη μας κ. Χρήστο Νούλα.

Το δημοσιεύουμε γιατί αποτελεί μια πηγαία και ρεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας.


Τοπική αυτοδιοίκηση και η ενασχόληση του ανθρώπου

Πραγματικά ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που έχουν όρεξη και διάθεση να εργαστούν και να βοηθήσουν τον τόπο τους να γίνει καλύτερος και οι άνθρωποι να απολαμβάνουν όλα αυτά που δικαιούνται.

Δυστυχώς όμως για πολλούς είναι θέμα επιβίωσης, για άλλους θέμα καταξίωσης, με αποτέλεσμα να μη γίνονται αυτά που πρέπει και χρειάζεται ο τόπος και να κυριαρχεί το ρουσφέτι, ώστε να εξασφαλιστεί η ανάλογη πελατεία να εκλεγεί ξανά και ξανά και ξανά. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι έρευνες δείχνουν πρώτη και με διαφορά την τοπική αυτοδιοίκηση στη διαφθορά στην Ελλάδα.


Μήπως θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς εκλογής, δύο θητείες είναι αρκετές νομίζω και όταν λέω δύο εννοώ δύο όχι δύο σύμβουλος και δύο δήμαρχος και άλλες δύο πρόεδρος κλπ, δύο και τέρμα, ό,τι σκέψεις έχεις να τις καταθέσεις σε αυτές τις δύο θητείες.


Ένα άλλο θέμα είναι η ποσόστωση των γυναικών, αυτό θεσπίστηκε σε μια περίοδο που πραγματικά έπρεπε να γίνει, πέρασαν από τότε σαράντα χρόνια, η γυναίκα έχει βγει στην αγορά εργασίας και ενασχόλησης πολύ δυναμικά και δεν χρειάζεται επιβολή δια νόμου την παρουσία της, αντίθετα πιστεύω ότι τη μειώνει.


Ειδικοί συνεργάτες θα πρέπει να καταργηθούν, δεν γίνεται καμιά προκήρυξη για ποιο λόγο χρειάζεται και τί εργασία θα κάνει, μέχρι σήμερα όλοι κάνουν προσλήψεις ειδικών συνεργατών τους φίλους τους και όχι με τί ανάγκες υπάρχουν.


Μετατροπή του ταμείου ανεργίας σε ταμείο εργασίας, όλοι όσοι δικαιούνται το εν λόγω επίδομα να πάνε στους δήμους για το χρονικό διάστημα να προσφέρουν εργασία, να πάρουν το επίδομα από τον ΟΑΕΔ και να συμβάλει και ο δήμος, η περιφέρεια το υπόλοιπο μέχρι να καλυφθεί ο κατώτατος μισθός.


Λύσεις υπάρχουν θέληση θέλει από τούς κυβερνώντες.

6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων