Το άλογο και το …σαμάρι

Λάβαμε επιστολή, σίγουρα σκληρή αλλά “επί τον τύπον των ήλων” και ασφαλώς τη δημοσιεύουμε.

Το Lepantoporto δεν έχει την πρόθεση με την παρουσία του στη δημόσια επικοινωνία να παίξει οποιονδήποτε άλλο ρόλο, πλην της ελεύθερης ενημέρωσης και την κατάθεση όλων των απόψεων.

Αγαπητό Lepantoporto

Αφορμή γι αυτήν τη δημόσια παρέμβασή μου αποτελεί η συνεχής προβολή “απευθείας αναθέσεων” σε ημετέρους.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο δήμαρχος σα νομικός βλέπει μόνον τη νομική διάσταση και δε “δίνει μία” για την ηθική και πολιτική. Ειναι οπαδός δηλαδή αυτού που λέμε “το νόμιμον είναι και ηθικόν“.

Δεν εξηγείται διαφορετικά, ενώ γίνεται μεγόλος θόρυβος κάθε τόσο, αυτός απτόητος συνεχίζει απανωτά απευθείας αναθέσεις και κάποιες απ’ αυτές “βγάζουν μάτι

Ειναι πολλά τα “κρούσματα” μέχρι τώρα και ποιος ξέρει τί μας επιφυλλάσει η πορεία.

Ξεκίνησε με το τυπογραφικό χαρτί, με τα τάμπλετς, με το κόψιμο χόρτων, με διάφορες προμήθειες σε οργανισμούς του δήμου (ΔΕΥΑΝ).

Για μένα πρόκειται για συνειδητή επιλογή αυτή η συμπεριφορά διαχείρισης του δημοτικού χρήματος.

Φάνηκε καθαρά στη δημόσια συζήτηση που διεξήχθη στο δημοτικό συμβούλιο όταν παραιτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γούλας από το συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ προβάλλοντας “αναπάντητα ερωτηματικά” σχετικά με προμήθειες της εταιρείας.

Το σήμα “το νόμιμον είναι και ηθικόν” που εξέπεμψε ο δήμαρχος ελήφθη αμέσως από τους “επαϊοντες” του είδους, και λυκόρνια αποκαλούμενα. Μάλιστα ο Γιώργος Γούλας βρέθηκε σε δύσκολη θέση και παρολίγον να νοιώσει και “κατηγορούμενος” που τόλμησε να θέσει το ζήτημα σε πολιτική και ηθική διάσταση.

Κύριε δήμαρχε

Επειδή ακούγονται και διάφορα άλλα σχετικά με τις αρμοδιότητες του αξιώματός σας. Για να είμαι σαφής υπάρχει η αίσθηση ότι η συγκατοίκηση με Μπουλέ και Τσουκαλά έχει σχέση μόνο με μοιρασιά αρμοδιοτήτων και οτι εσείς αποποιείστε το ρόλο σας σε ζητήματα αρμοδιότητας των εταίρων, θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε αν ισχύει κάτι τέτοιο. Δηλαδή αν είστε δήμαρχος περιορισμένης ευθύνης.

Αυτά συζητούνται ευρέως και αυτές οι απόψεις προβάλλονται από στελέχη παρατάξεων της συγκατοίκησης.

Ειλικρινά δε γνωρίζω αν έχετε εικόνα πραγματική της πορείας σας. Το πιθανότερο είναι πως ό χ ι, μάλλον “φτερουγίζετε” μαζί με τους παρατρεχάμενους που σας χειροκροτούν.

Απλά σας ενημερώνω ότι αυτοί δε χειροκροτούν εσάς, αλλά οποιονδήποτε κατέχει αυτήν τη θέση και για όσο χρόνο την κατέχει.

Καλή σας συνέχεια…”.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Α. Χ.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *