Το ΕΚΝΔ στο πλευρό των εργαζομένων ΔΕΥΑ Ναυπακτίας

Το ΕΚΝΔ στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΠΟΕ – ΔΕΥΑ και την κινητοποίηση που έχει προγραμματίσει το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας  για τις 20 Μαρτίου 2023, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  με το οποίο στην ουσία, μπαίνουν τα θεμέλια για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

 

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και παρά τις δημόσιες αντιρρήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καταργεί το θεσμικό πλαίσιο των Δ.Ε.Υ.Α αφαιρώντας αρμοδιότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δίνοντας αυξημένες αρμοδιότητες στη Ρυθμιστική Αρχή Νερού και Αποβλήτων, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και συνενώσεις στον τομέα παροχής υπηρεσιών ύδατος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Καλούμε άμεση σύγκληση του Δημοτικού  Συμβουλίου   του Δήμου Ναυπακτίας και του  Δ.Σ.  της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας με μοναδικό αίτημα την απόσυρση  του πολυνομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί το νερό.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΝΔ

 

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *