Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Το μέλλον της αριστεράς

Ενδιαφέρον άρθρο του συμπολίτη μας

Ιορδάνη Κιουρτζογλου

Είτε καθαρή είτε μπασταρδεμένη ως σοσιαλιστική (κεντροαριστερά) η αριστερή ιδεολογία πνέει τα λοίσθια.

Όσο η Ευρώπη είχε τα σκήπτρα της τεχνολογίας-τεχνογνωσίας, περίσσευαν χρήματα από τα κέρδη και εκ των πραγμάτων επιβλήθηκε αναδιανομή προς τα φτωχότερα στρώματα με πρωτοστατούσες προς αυτό τις αριστερές ιδεολογίες.

Τα τελευταία χρόνια, που είναι και τα τελευταία της 3ης βιομηχανικής επανάστασης, ζούμε την ανατροπή βλέποντας τις ασιατικές Χώρες (Ινδία, Κορέα, Ταϊβάν, Κίνα κτλ) να κυριαρχούν βιομηχανικά και οικονομικά, ενώ η Δύση φαίνεται να αντιμετωπίζει ύφεση.

Όμως "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά".

Η Δύση ξέρει ότι πολύ σύντομα θα ξανακυριαρχίσει με την 4η επανάσταση που ακούει στο όνομα "τεχνητή νοημοσύνη". Ουσιαστικά μιλάμε για ρομποτική.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι:

Ποιος θα είναι φθηνότερος, η εργατιά της Κίνας ή τα ρομπότ της Ευρώπης (και των ΗΠΑ φυσικά).

Επειδή η απάντηση είναι μονόδρομος, το δεύτερο ερώτημα που μπαίνει είναι:

Με ποια δικαιολογία οι μη απαραίτητοι στη βιομηχανία εργάτες θα ζητήσουν αναδιανομή των κερδών (επιδόματα κτλ);

Η δυτική κοινωνία αυτό το έχει καταλάβει και ενστικτωδώς γεννάει όλο και λιγότερα παιδιά. Οι λαοί της ανατολής αντιθέτως όλο και αυξάνονται παρασυρόμενοι από την περιστασιακή άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου. Το φαινόμενο θυμίζει νεόπλουτους.

Η δυτική κοινωνία ήδη στρέφεται δεξιά-ακρο δεξιά με εθνικιστικές τάσεις.

Σε λίγα χρόνια με την εξάπλωση των ρομπότ κανείς δεν θα δικαιολογεί επιδόματα ανεργίας. Ένα εργοστάσιο που θα παράγει χωρίς να μπαίνει χέρι εργάτη, χωρίς απεργίες, χωρίς συνδικαλιστική βαβούρα δεν μπορεί να υποχρεωθεί να πληρώνει από τα κέρδη του επιδόματα σε ανθρώπους που δεν θα έχουν καμιά προοπτική να εργαστούν.

Αποτέλεσμα,

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΚΕΡΔΩΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΕΣ.

Αντίθετα θα υπερισχύσει ο ανταγωνισμός, δηλαδή ο φιλελευθερισμός με ελαχιστότατη πρόνοια για τα φτωχά στρώματα.

Όσοι νομίζουν ότι μας χωρίζουν πολλά χρόνια μέχρι τότε απλά εθελοτυφλούν. Δείτε τα πληρώματα των καραβιών, π.χ. τάνκερ 100.000 τόνων ήθελε χθες 40 ναυτικούς, θέλει σήμερα 8 ναυτικούς και αύριο ΚΑΝΕΝΑΝ (ήδη κατασκευάζεται πλοίο ρομπότ).

70 προβολές1 σχόλιο