Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Το σχέδιο για τα σχολεία

Λιγότεροι μαθητές ανά τάξη

Το άνοιγμα των σχολείων με λιγότερους μαθητές ανά τάξη και αυστηρά μέτρα υγιεινής και αποτροπής συγχρωτισμού προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας, ενώ αντίστοιχο μοντέλο με περιορισμένο αριθμό υποψηφίων ανά εξεταστικό κέντρο θα ισχύσει και για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.


Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα της Τετάρτης στη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης των κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, παρουσία και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.


Τα σχολεία για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα ανοίξουν, όπως έχει ανακοινωθεί, στις 11 Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει περιορισμός μαθητών ανά τάξη, μέτρα για την προσέλευση στο σχολείο και την αποχώρηση των μαθητών, μέτρα κατά την ώρα διδασκαλίας καθώς και κατά την ώρα του διαλείμματος.


Στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και στα Γυμνάσια η επάνοδος των μαθητών εξετάζεται να γίνει στις 18 ή 25 Μαΐου, ενώ θα ακολουθήσει η έναρξη μαθημάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία αν και υπάρχουν διάφορα σενάρια που εξετάζονται για την τελευταία κατηγορία.


Τα μέτρα θα εφαρμοστούν σε όλες τις βαθμίδες, ενώ θα προβλεφθεί η ύπαρξη αντισηπτικών και άλλων μέσων υγιεινής.


Στόχος είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να ολοκληρώσουν την εξεταστέα ύλη που θα είναι μειωμένη φέτος αλλά σε κάποια σχολεία δεν έχει διδαχθεί.


Σε Γυμνάσια και τις άλλες τάξεις του Λυκείου δεν θα διενεργηθούν ενδοσχολικές εξετάσεις και πριν τα μέσα Ιουνίου θα κλείσουν τα σχολεία, καθώς οι αίθουσες θα χρειαστούν για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

41 προβολές
  • Facebook - White Circle