Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Τραγωδία με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή στους Παξούς

Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης νοτιοδυτικά των Παξών, για την εύρεση τουλάχιστον 17 αγνοούμενων μεταναστών που επέβαιναν σε μικρό σκάφος που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή λίγο μετά τις 9.00 το πρωί του Σαββάτου.

Ο αριθμός των συνολικών μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα γνωστός, φέρεται όμως να ξεπερνά τους 50. Ως τώρα έχουν περισυλλεγεί σώοι 21 αλλοδαποί (είκοσι άνδρες και μία γυναίκα) και έχουν ανασυρθεί 12 σοροί (δέκα άνδρες και δύο γυναίκες), σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των μεταναστών του ναυαγίου έχουν σταματήσει από αέρος με τη δύση του ηλίου (επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού) ενώ στην περιοχή παραμένει και «χτενίζει» μεγάλη δύναμη των λιμενικών αρχών. Στο σημείο που εξελίσσεται η ανθρώπινη τραγωδία βρίσκονται περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, προκειμένου να βρεθούν αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

14 προβολές0 σχόλια