Αναζήτηση

Τόπο στα νιάτα!...πόσα χρόνια το λέμε

Γράφει ο Θέμης Ναυπακτίτης

Νέος ήταν και ο Γούλας σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Νέος και ο Καρακώστας. Νεότατη και η Κίνηση Πολιτών με το *Ποιοτικότερο* εβερ ψηφοδέλτιο.

Κι όμως δεν επέτυχαν ούτε καν διψήφιο αριθμό ψήφων. Δήμαρχο έβγαζε η Αποδοτία και ο Πλάτανος με Μ.Ο ποσοστών 75-70%. Και θα ξαναβγάλουν με τη βοήθεια της Χάλκειας όπου πιθανότατα θα μετρηθούν “σταλινικά” ποσοστά της τάξης του 80%.

Το πολιτικό πρόβλημα της πόλης δεν είναι να βρεθεί (γενικώς κι αορίστως) νέος υποψήφιος. Και να βρεθεί δεν θα επιτύχει να εκλεγεί. Για να επιτύχει θα πρέπει - πρωτίστως - να ηττηθεί ο κλειστός κύκλος εκείνων των “επαγγελματιών” της περιοχής που αποβαίνουν οι βασικοί ρυθμιστές της τοπικής πολιτικής.

(Αυτό με τη νεότητα να πούμε ότι ακούγεται και κάπως "παράδοξο" από τη στιγμή που οι Παπαβασιλείου και Παπαϊωαννίδης είναι δεν είναι 40 και οι Γκιζας, Τσουκαλάς, Σιμάκης, στα σαράντα κάτι).

Η ουσία βρίσκεται αλλού. Μην έχετε αμφιβολία: οι δημοτικές εκλογές στην πόλη θα διεξαχθούν με διαφορετικούς όρους μόνο μετά την αποχώρηση των συγκεκριμένων περιφερειακών. Όλα τα άλλα είναι ευχολόγια. Η βαρύτητα της υποψηφιότητας του Τ. Λουκόπουλου σε αυτό έγκειται.

198 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων