Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Φως στα «σκοτεινά» πλάνα! Αγαπησιάρικα!!!

Γράφει ο «μικροπολιτικός»!


Κάποτε, σε ένα γνωστό παραμύθι, ο Άρχοντας ενός μικρού πριγκιπάτου αποφάσισε να επιβάλλει κάποιες ιδέες περί ανάπτυξης – ή ό,τι τέλος πάντων όριζε αυτός ως ανάπτυξη.


Αδιαφορώντας για το "μετά" της περιοχής, έδωσε εντολή να κάνουν το ποτάμι πλωτό, να "εκμεταλλευτούν" κάθε σπιθαμή γης, γενικά, να προχωρήσουν στην "αξιοποίηση" κάθε ελεύθερου σημείου.

Το τελικό αποτέλεσμα φυσικά δεν τον δικαίωσε. Το μικρό πριγκιπάτο, πνίγηκε στον ορυμαγδό των πρόχειρων και αποσπασματικών αλλαγών και με τον καιρό απέκτησε μια αισθητική του "σωρού" πληρώνοντας τις βιαστικές και χωρίς ξεκάθαρη προοπτική αποφάσεις


Στο λιμάνι οι εργασίες δεν έχουν καν τελειώσει και ήδη έχει αρχίσει η πλέον χύμα επέκταση τραπεζοκάρεκλου. Έτσι που πάμε, οσονούπω, θα έρθει και το συμπλήρωμα της τέντας με τα παρτεράκια και τα πλαστικά λουλουδάκια και… το λιμανάκι μας θα γίνει "Μπουρνάζι"


Προς δημοτική αρχή:


Η πολιτική πράξη πάνω απ' όλα είναι σύνθεση. Ένας χώρος "ες μέσον" όπου συγκρούονται και εξισορροπούνται αντικρουόμενες για το "κοινό καλό" απόψεις. Πολιτική δεν είναι να συμπεριφέρεσαι σαν ο καλός πατερούλης. Ούτε οι "αγαπησιάρικες" συμπεριφορές και το υπερβολικό χάιδεμα.


Γ.Ν.

132 προβολές
  • Facebook - White Circle