Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Φως στα «σκοτεινά» πλάνα! Γρίμποβο

Γράφει ο «μικροπολιτικός»


Κ α σ σ ά ν δ ρ ε ς !


Χτες βράδυ στο Γρίμποβο, η ίδια συζήτηση: Σύντομα, η τοπική οικονομία θα καταβαραθρωθεί, και οι πρώτες επιχειρήσεις που θα καταρρεύσουν θα είναι τα καφέ της παραλίας. Μια υπόθεση που εδώ και μια δεκαετία επαναλαμβάνεται απαράλλακτα, αλλά – ευτυχώς - διαρκώς διαψεύδεται.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά η συζήτηση μου θύμισε ένα μυθιστόρημα που είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια. Η ιστορία του μυθιστορήματος, εκτυλισσόταν σε ένα στρατιωτικό οχυρό του οποίου η ζωή ήταν προσανατολισμένη στο εξής ενδεχόμενο: Μια μέρα - την οποία κανείς δεν γνώριζε – επειδή ένας φοβερός και τρομερός εχθρός θα επιτιθόταν στο οχυρό, όλοι βρίσκονταν σε αναμονή, όλοι περίμεναν την επίθεση, όλοι προσδοκούσαν να δώσουν τη μάχη της επιβίωσης….αλλά, μάταια. Ο καιρός περνούσε, οι συναγερμοί διαδέχονταν ο ένας τον άλλον, αλλά, ο εχθρός….άφαντος.

Είναι αλήθεια πως στο έμπα της προηγούμενης δεκαετίας - στα πρώτα χρόνια της κρίσης και στο περιθώριο ενός κόσμου που χανόταν - όλοι μας, αποκαρδιωμένοι, βρεθήκαμε να πιστεύουμε πως εκείνο το δίχως πρόσωπο μέλλον που λέγεται αύριο περισσότερο θα είχε το πρόσωπο της ύφεσης και της ανεργίας, παρά της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Υπήρξαν πολλές οι δύσκολες στιγμές, πολλοί οι συναγερμοί, αλλά πολλοί και αυτοί που άντεξαν. Τον φετινό Αύγουστο η παραλία του Γριμπόβου σφύζει κυριολεκτικά από ζωή κι ο εχθρός για μια ακόμη φορά..….ά φ α ν τ ο ς.

150 προβολές0 σχόλια