Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Φως στα «σκοτεινά» πλάνα! Η Ναύπακτος, Μύκονος!

Γράφει ο «μικροπολιτικός»


Πάνω στον ενθουσιασμό των ημερών, το ακούσουμε κι αυτό. Μόνο που αυτοί που το είπαν, ξέχασαν να πούνε κάτι ακόμα: Ότι αυτοί που ήρθαν στη Ναύπακτο, δεν ήρθαν από επιλογή, αλλά γιατί δεν ήθελαν να πάνε στη Μύκονο. Όπως δεν ήθελαν να πάνε και σε πολλά άλλα νησιά.

Μεγάλη η διαφορά νομίζω. Μεγάλη και η λόγω κορωνοϊού τουριστική "στρέβλωση". Είναι γνωστό πως πάρα πολλοί "εξοδούχοι" απέφυγαν τους νησιώτικους προορισμούς και επί το πλείστον ακολούθησαν τις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Πρέβεζα, Σύβοτα και Πάργα "βούλιαξαν". Το ίδιο και η Μεσσηνία. Το ίδιο και η Μάνη που θύμισε παλιές καλές προ κρίσης εποχές.


Οπότε, θεωρώ, ότι το θέμα πρέπει να τεθεί ως εξής: Η πόλη μας, το φετινό Αύγουστο, σε "στρατηγικό επίπεδο", κέρδισε πόντους?


Ή για να το θέσουμε λίγο διαφορετικά. Αυτοί που επισκέφτηκαν φέτος την Ναύπακτο, θα την ξαναεπισκεφτούν του χρόνου?

Έχει ειπωθεί πως ο τουρισμός είναι η βιομηχανία της οποίας ο καταναλωτής είναι ταυτόχρονα κι ο καλύτερος διαφημιστής, επειδή, ο κάθε τουρίστας με το που επιστρέφει στον τόπο του διηγείται και την εμπειρία του. Και δεν είναι μόνο ο τουρίστας που διηγείται, αλλά κι αυτοί που θέλουν να ακούσουν


Κάπως έτσι διαφημίζεται ένας τόπος. Κάπως έτσι "καλλιεργείται" ο τουριστικός προορισμός.


Ας ελπίσουμε όλοι ότι οι φετινοί επισκέπτες – άμα τη επιστροφή τους – θα διηγούνται ενθουσιασμένες ιστορίες από την πόλη μας

Π.Μ.

183 προβολές0 σχόλια
  • Facebook - White Circle