Χρήστος Παππάς: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη του φυγόποινου της Χρυσής Αυγής

Συνολικά εννέα μήνες εξαφανισμένος ήταν ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, αλλά όπως είπε στους αστυνομικούς της Ανττρομοκρατικής «σε κανένα μήνα από τώρα σκεφτόμουν να παραδοθώ».

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» έναν κύκλο περίπου 300 ατόμων που είχαν σχέσεις με τον Χρήστο Παππά και θα μπορούσαν να είχαν οργανώσει τη διαφυγή του.
Κάθε φορά, ο κύκλος των ατόμων μειωνόταν, ενώ οι αστυνομικοί αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα, καθώς λόγω της καραντίνας από την πανδημία, τα άτομα αυτά δεν κυκλοφορούσαν πολύ, με αποτέλεσμα το σχέδιο να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Παρόλα αυτά, όταν έφτασαν στην 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2015, κατάλαβαν ότι είχαν μπροστά τους για πρώτη φορά το άτομο που έκρυβε τον Χρήστο Παππά.
Για πάνω από 10 ημέρες παρακολουθούσαν το σπίτι στου Ζωγράφου που είχε τα παράθυρά του πάντα ερμητικά κλειστά και η 52χρονη συνταξιούχος έβγαινε μόνο, για να πάει βόλτα τον σκύλο της.

Χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 09:30 οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το ισόγειο σπίτι, χτύπησαν πόρτες και παράθυρα, φωνάζοντας «Αστυνομία» και ότι γνωρίζουν ότι μέσα στο σπίτι είναι ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς.
Όταν άνοιξαν την πόρτα, ο 60χρονος τους είπε «εντάξει παιδιά, έρχομαι…» και οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τον οδήγησαν στα κρατητήρια.
Μαζί του συνέλαβαν και την 52χρονη γυναίκα, η οποία μάλιστα ήταν γνωστή στο χώρο των χρυσαυγιτών, καθώς είχε κατέβει υποψήφια στο συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη για το δήμο της Αθήνας.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι όλο αυτό το διάστημα, ο Χρήστος Παππάς δεν κατάφερε να πάει πουθενά πέρα από του Ζωγράφου, ενώ μέσα στο σπίτι βρέθηκε ένα λαπτοπ και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία έχουν σταλεί για εργαστηριακή εξέταση.
O Χρήστος Παππάς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, ενώ θα αποφασιστεί και σε ποιες φυλακές θα μεταχθεί.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *