Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Όλα ανοικτά...Ψαλιδίζει τη διαφορά ο Μπάιντεν στην Πενσυλβάνια - Στήθος με στήθος στην Αριζόνα

Η Πενσυλβανία η πολιτεία που θεωρούνταν πριν τις εκλογές η «μητέρα των μαχών» για τον Λευκό Οίκο, δικαιώνει τις προβλέψεις αφού ο Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζουν να δίνουν μια σκληρή αναμέτρηση. Την ίδια ώρα ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχει μειώσει τη διαφορά στην πολιτεία της Αριζόνα η οποία είχε θεωρηθεί «κλειδωμένη» για τους Δημοκρατικούς. Επί του παρόντος, το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες 24 ώρες, δεδομένου ότι από τις σχεδόν 600.000 ψήφους διαφορά βρίσκεται τώρα στις 164.000 ψήφους στην πολιτεία του «μπλε τείχους» με τους περισσότερους εκλέκτορες (20).

Πάντως, στην Πενσυλβάνια εκκρεμούν να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι που φέρουν σφραγίδα με ημερομηνία έως τις 3 Νοεμβρίου και θα παραληφθούν από τα εκλογικά κέντρα εντός τριών ημερών. Η πλευρά Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι θα κινηθεί νομικά για να σταματήσει η καταμέτρηση των συγκεκριμένων ψηφοδελτίων. Συνεχίζεται το ντέρμπι στην Αριζόνα Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μειώσει τη διαφορά στην πολιτεία της Αριζόνα την οποία το δίκτυο Fox News είχε κατακυρώσει στον Μπάιντεν, εξοργίζοντας το επιτελείο του προέδρου. Ο Τζο Μπάιντεν έχει προβάδισμα περίπου 69.000 ψήφων σύμφωνα με το CNN. Στη Μαρίκοπα, τη μεγαλύτερη κομητεία της Αριζόνα, το προβάδισμα του Μπάιντεν έχει μειωθεί στους 74.500 ψήφους. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της πολιτείας απομένουν περίπου 250.000 ψήφοι προς καταμέτρηση.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα δίκτυα CNN, NBC o Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει 253 εκλέκτορες. Ακόμα και αν δεν καταφέρει να αποσπάσει την Αριζόνα (11 εκλέκτορες) ή τη Νεβάδα (6 εκλέκτορες), αρκεί η Πενσυλβάνια για πάρει τη νίκη.  Από την άλλη ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να κρατήσει το προβάδισμα του στην Πενσυλβάνια και παράλληλα να κερδίσει στις Αριζόνα, Νεβάδα, Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα.  

19 προβολές0 σχόλια
  • Facebook - White Circle