Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Όνειρο ...απατηλό...

Τίτλοι τέλους για το τουριστικό καταφύγιο.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου...

Σε αποψινή συνεδρίασή του το Λιμενικό Ταμείο αποφάσισε ομόφωνα τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο προκειμένου να εκπονήσει τις μελέτες για την ιδρυση μικρού λιμενικού έργου χωρητικότητας 34 σκαφών και δυνατότητα προσάραξης κρουαζερόπλοιων στην περιοχή της Βαριάς.

Οι διαδικασίες επείγουν προκειμένου να μην χαθούν τα χρήματα του προγράμματος που προορίζονταν για το τουριστικό καταφύγιο.

Υπήρχε εδώ και καιρό η πληροφορία ότι με το τουριστικό καταφύγιο υπάρχει πρόβλημα και αυτό εντοπιζόταν κυρίως, και όχι μόνον, στην οικονομική διάσταση. Συγκεκριμμένα, το δεσμευμένο ποσό χρημάτων του προγράμματος ανερχόταν σε 1.750.000 ευρώ ενώ η κατασκευή του στοίχιζε 8.800.000 ευρώ.

Οι εξελίξεις ουσιαστικά είχαν δρομολογηθεί από τον Δεκέμβριο όταν σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει η μείζονα αντιπολίτευση είχε αναφερθεί ότι βρίσκεται σε επαφή με τη δημοτική αρχή για την εύρεση τρόπου απορρόφησης των χρημάτων του προγράμματος σε κάποιο άλλο λιμενικό έργο, προκειμένου να μην χαθούν.

Με την αποψινή Απόφασή του το Λιμενικό Ταμείο έδωσε τέλος στην εκκρεμότητα.

Ο πρόεδρος Σπύρος Τσέλιος ανέφερε ότι τρέχουν ήδη οι διαδικασίες ωρίμανσης του έργου της Βαριάς και δήλωσε αισιόδοξος ότι μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο το έργο θα δημοπρατηθεί.

471 προβολές
  • Facebook - White Circle