Ύστατο Χαίρε!

Του Κώστα Σταυρόπουλου

Έφυγε απ’ ανάμεσά μας ο εκλεκτός Επαχτίτης Μπάμπης (Χαράλαμπος) Γεωργίου Κοτίνης.

Γεωπόνος-Οινολόγος, συγγραφέας αφήνει πίσω του ένα πολυσχιδές έργο ζωής, μια πλούσια παρακαταθήκη για τους επιζώντες.

Θερμός πατριώτης, ολοκληρωμένος οικογενειάρχης, θαρραλέος συζητητής κουβαλούσε άσβεστες τις μνήμες και τις γνώσεις των γεγονότων που έζησε αφήνοντας σ’ όλους τους φίλους και συμπατριώτες μας έναν αξιακό κώδικα Ελληνοχριστιανικής Παράδοσης.

Ως γεωπόνος υπηρέτησε όλη τη Ναυπακτία απ’ άκρο σ’ άκρο της γνωρίζοντας κάθε χωριό απ’ τα εξήντα τέσσερα διαμαντοχώρια και τους κατοίκους τους.

Σ’ όλες τις φάσεις και ιστορικές στιγμές είχε πάντα να διηγείται κάτι απ’ τα βαθύτερα μιας τρέχουσας ανάγνωσης. Δικαιολογημένα οι ιστοριοδιψώντες έλεγαν ότι όσο ζούσε ο Μπάμπης είναι αδύνατο να γραφεί ολοκληρωμένη ιστορία.

Ως οινολόγος και συγγραφέας του λευκώματος για τις ποικιλίες αμπέλου (βραβείο Ακαδημίας Αθηνών) άφησε πίσω του τη συνδρομή στην προβολή της αυτόχθονης μαλαμουζιάς.

Στη σύζυγο εκλεκτή λογοτέχνιδα Αργυρούλα Καρδασοπούλου και τα παιδιά τουτην Ελενίτσα και τον άντρα της Δημήτρη,το γυιό του Γιώργο, τα εγγόνια και τα δισέγγονα

Θερμά Συλλυπητήρια!

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *