Αναζήτηση

2 + 1 ερωτήματα στον Γιάννη Μπουλέ

Ο χαρακτηρισμός που απόλυτα τον προσδιορίζει είναι 

α υ τ ο δ ι ο ι κ η τ ι κ ό ς

Ο Γιάννης Μπουλές πρωταγωνιστεί για δύο και πλέον δεκαετίες στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Ναυπακτίας.

Διετέλεσε δήμαρχος Πυλήνης (δις) και Ναυπακτίας.

Ηγείται μιας παράταξης (ΑΔΚΝ) που κύρια γνωρίσματά της είναι το "συμπαγές" και το "αειθαλές".


Το Lepantoporto του έθεσε τρία "καυτά" ερωτήματα και αυτός ανταποκρίθηκε.


Το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαϊου ήταν το αναμενόμενο για την παράταξή σας;


Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει το δικά της χαρακτηριστικά και «εμπλουτίζεται» με νέα ανάλογα με τους κάθε φορά υποψηφίους. Η παράταξή μας για 20 χρόνια δίνει τη μάχη των εκλογών χωρίς καμιά έκπτωση από τις αρχές της. Το κάνουμε αυτό γιατί πιστεύουμε ότι η κοινωνία πάντα έχει ανάγκη από αρχές και αξίες που δυστυχώς τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε τοπικό σπανίζουν.

Σε περίοδο κρίσης, όπως αυτή που ζούμε εδώ και 10 χρόνια, πιστεύουμε ότι ήταν ευκαιρία για όσους πολιτεύονται να ενστερνιστούν αυτή την άποψη για να απαλλάξουμε τη χώρα μας και το δήμο μας από χρόνιες παθογένειες που μας οδήγησαν σε αδιέξοδο, το οποίο πολύ φοβάμαι ότι θα μας κοστίσει ως έθνος.

Η προσπάθεια για την κατάληψη της εξουσίας με κάθε μέσο μας βρίσκει αντίθετους. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας (ΑΔΚΝ) θέλει να πείσει την κοινωνία και να την προετοιμάσει για ό,τι καλό επιδιώκει. Χωρίς κοινωνική συνείδηση και αγώνα τα καλά δεν αποκτώνται.

Κάποιοι θεωρούν τον πολίτη πελάτη και πέρα από ανέξοδες υποσχέσεις του δίνουν και «εκπτωτικά κουπόνια» για να πάρουν την ψήφο του. Η διεκδίκηση και η κατάληψη της εξουσίας χωρίς πολιτικούς όρους, που τείνει να γίνει καθεστώς, πρέπει να μας προβληματίσει ως κοινωνία.

Η ΑΔΚΝ και πολλοί συνδημότες μας θεωρούσαν ότι ήμασταν φαβορί για το δεύτερο γύρο. Όμως την τελευταία εβδομάδα κάποια πράγματα άλλαξαν και αποκλειστήκαμε.

Ως παράταξη θα κάνουμε στο σωστό χρόνο την αυτοκριτική μας ψύχραιμα, για να εντοπίσουμε και τα δικά μας λάθη με στόχο να τα διορθώσουμε.


Η προγραμματική συμφωνία με το Δήμαρχο είναι τετραετίας, με ή χωρίς αστερίσκους;


Η ΑΔΚΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε υπέρ της απλής αναλογικής και έκανε και συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση του νομοσχεδίου. Πιστεύουμε στο διάλογο και τις συγκλίσεις, μόνο έτσι θα πάει μπροστά η κοινωνία.

Μετά τις εκλογές μας προτάθηκε από το δήμαρχο συνεργασία. Θα ήταν παράλογο αφού είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής να αρνηθούμε τη συνεργασία. Υπήρξε σύμπτωση σε επίπεδο αρχών. Αυτές τις αρχές θα ακολουθήσουμε όλη την τετραετία χωρίς κανένα αστερίσκο.

Αυτές προσυπογράψαμε οι τρεις συνεργαζόμενες παρατάξεις και τις δημοσιοποιήσαμε ώστε να τις γνωρίζει και η κοινωνία.


Ποια είναι η “επόμενη μέρα” για τον Γιάννη Μπουλέ;


Με την τοπική αυτοδιοίκηση ασχολούμαι από το 1998, όταν συγκροτήθηκε η ΑΔΚ Πυλήνης και εκλέχτηκα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πυλήνης.

Την περίοδο 2003-2010 υπηρέτησα ως δήμαρχος στον ίδιο δήμο και την περίοδο 2011-2014 υπηρέτησα ως δήμαρχος του δήμου Ναυπακτίας. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα υπηρετώ ως δημοτικός σύμβουλος τον ίδιο δήμο.

Θυμίζω ότι από το 2000 μέχρι το 2014 υπήρξα άμισθος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής.

Όλα αυτά τα χρόνια είτε από τη θέση της διοίκησης είτε της αντιπολίτευσης έκανα ότι ήταν δυνατόν για την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού η οποία πιστεύω ότι μου ταιριάζει. Βρίσκω ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον και μου δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιήσω, μαζί με την παράταξη που ανήκω, το όραμά μου για τον τόπο που ζω και να υπηρετήσω τους ανθρώπους με τους οποίους συνυπάρχω.

Είχα ευκαιρίες και προτάσεις να διεκδικήσω και άλλες θέσεις αλλά συνειδητά το αρνήθηκα. Επέλεξα την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πορεία και τη συνεργασία με ανθρώπους από διαφορετικούς ιδεολογικούς και κομματικούς χώρους. Αυτή την πορεία που έχει μεγάλες δυσκολίες ακολουθώ εδώ και είκοσι χρόνια.

Πιστεύω ότι είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να λύσει κοινωνικά προβλήματα και σηματοδοτεί κάτι διαφορετικό για την τοπική κοινωνία. Αυτόν το δρόμο θα συνεχίσω να ακολουθώ με πλήρη συνείδηση, εσωτερική πληρότητα και γνώμονα το συμφέρον της Ναυπακτίας.

394 προβολές0 σχόλια