Αναζήτηση

2+1 Ερωτήματα στον Γιώργο Ασημακόπουλο

Ο Γιώργος Ασημακόπουλος, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ναυπακτίας, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης όπου βρίσκεται έχει κατορθώσει να κάνει αισθητή την παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα του δήμου.

Οι παρεμβάσεις του έχουν πάντα "πολιτικό χρώμα" και κυρίως προτάσσουν εναλλακτικές λύσεις και εναλλακτική πορεία.

Το Lepantoporto του απηύθυνε τρία ενδιαφέροντα ερωτήματα της επικαιρότητας και αυτός με περισσή ευγένεια ανταποκρίθηκε.ΔYO XPONIA ΔHMOTIKH APXH ΓKIZA.

ΠΩΣ THN AΞIOΛOΓEIΣ;


Έχουμε ένα Δήμαρχο που σε κάθε τι κρύβεται πίσω από δήθεν «ανυπέρβλητες δυσκολίες». Σε δύο χρόνια έχει καταφέρει να ακυρώσει τα όποια θετικά κληρονόμησε. Τουριστικό καταφύγιο, αποχέτευση, πεζοδρόμια στη Θέρμου και σχολική στέγη είναι ένα δείγμα μόνο του τί υφίσταται ο Δήμος κατά την τρέχουσα Δημοτική περίοδο.

Και τι έχει μπει στη θέση όσων ακυρώνει ο κ. Γκίζας; Έργο μηδέν. Δεν έχει καν αγγίξει βασικά προβλήματα που καθηλώνουν την πόλη και το Δήμο όπως η σχολική στέγη, το κυκλοφοριακό και η αποχέτευση. Μια ανάπλαση μιας πλατείας όλη όλη η συμβολή του. Λες και το πρόβλημα της Ναυπάκτου είναι οι πλάκες την πλατεία Τζαβελλαίων.


Είναι σαφές πλέον ο κ. Γκίζας και η παράταξή του δεν έχουν τις ικανότητες να διοικήσουν το Δήμο.

Το θέμα όμως δεν είναι πώς αξιολογούμε εμείς τη Δημοτική Αρχή, αλλά η κοινωνία. Πες πως εμείς είμαστε αντιπολίτευση και είμαστε κακοπροαίρετοι. Τί λέει η κοινωνία για την Αρχή Γκίζα, αυτό έχει αξία.


Πέρα από τα παραπάνω, η κοινωνία βλέπει πως η εικόνα είναι ζοφερή και σε επίπεδο χρηστής διοίκησης. Τι εννοώ; Ας δούμε ένα πρόσφατο παράδειγμα, ένα από τα πολλά.

Υπήρξε ένα αιχμηρό άρθρο με τίτλο «Αρπαχτή». Στον δικό σας ιστότοπο.

Όταν ένας Δήμαρχος δεν απαντά καν με ένα Δελτίο Τύπου σε πρώτο χρόνο, δεν αφήνει στην κοινωνία πολλά περιθώρια για θετική αξιολόγηση.


Πέρα από την έλλειψη ικανοτήτων τίθεται θέμα και βούλησης αλλά και πρόθεσης. Θέμα το οποίο βάζει η κοινωνία, όχι εμείς. Θέμα στο οποίο δεν απαντά καν η Δημοτική Αρχή.

Βέβαια με αφορμή την πανδημία έχουν βρει τον τρόπο να μας ακυρώνουν. Τα Δημοτικά Συμβούλια είναι παρωδίες πλέον. Κλειστά μικρόφωνα, αφαίρεση λόγου κατά το δοκούν, απαντήσεις άσχετες με τις ερωτήσεις μας

Μια εικόνα λυπηρή που μας ακυρώνει. Αυτά δεν θα μπορούσαν να τα κάνουν ποτέ σε δια ζώσης Συμβούλια, γι’ αυτό και τα αποφεύγουν.
ME AΦOPMH TH «ΣAΛAMOΠOIHΣH» THΣ AΔKN ΠΩΣ ΔIABΛEΠEIΣ NA ΣXHMATOΠOIEITAI TO ΠOΛITIKO ΣKHNIKO ΣTO ΔHMO NAYΠAKTIAΣ;


Είναι πάγια τακτική μας να μην σχολιάζουμε εσωτερικές διαδικασίες άλλων Δημοτικών Παρατάξεων. Πόσο μάλλον να κάνουμε εικασίες για τα μελλούμενα.

Είμαστε Παράταξη, όχι σχολιαστές και δημοσιογράφοι. Δεν είναι στο ρόλο μας. Αυτό που είναι γεγονός προς το παρόν, είναι η αποχώρηση της ΑΔΚΝ από τη Συνδιοίκηση.

Το μέλλον θα δείξει τα υπόλοιπα.
O AΣHMAKOΠOYΛOΣ KAI H ΠAPATAΞH TOY ΠPOTIΘENTAI ΓIA AYTONOMH ΠAPOYΣIA ΣTIΣ EΠOMENEΣ ΔHMOTIKEΣ EKΛOΓEΣ;


Το μέλλον του τόπου μας απαιτεί συνθέσεις και συγκλίσεις. Δεν κατέχουμε τη μοναδική αλήθεια, ούτε είμαστε οι μόνοι ικανοί.

Ωστόσο η σύγκλιση αυτή οφείλουμε να είναι αποτέλεσμα σύνθεσης θέσεων και όχι μοίρασμα καρεκλών.

Είναι γνωστό ότι και τις δύο φορές που συμμετείχαμε αυτόνομα στις Δημοτικές εκλογές, είχαμε την ευκαιρία να ενταχθούμε σε άλλα σχήματα. Μια επιλογή που θα μας έδινε τον πολυπόθητο, για άλλους, θώκο.


Δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να δούμε τη Ναύπακτο με αποχέτευση, με επαρκή σχολική στέγη, με τουρισμό, με καθαρή θάλασσα, χωρίς κυκλοφοριακό. Με Σχέδιο Πόλης, που αντί να σκλαβώνει την ιδιοκτησία του Δημότη, να είναι μοχλός ανάπτυξης. Ένα Δήμο που προστατεύει τον Δημότη και την ιδιοκτησία του από την επερχόμενη κλιματική αλλαγή, από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και τις πυρκαγιές.

Ένα Δήμο οργανωμένο ώστε να υπάρχει ισονομία στην κατανομή πόρων ανάμεσα στις μικρές μας ορεινές κοινότητες, να μην έχουμε χωριά «Υμών και Ημών», δηλαδή δικά μας και ξένα. Ένα Δήμο με σχέδιο και προγραμματισμό.


Θεωρώ πως, δεδομένων των συνθηκών, έχει έρθει η ώρα αυτά να αποτελέσουν τον πυρήνα μιας ευρείας συνεργασίας μεταξύ όσων έχουν επιλέξει να υπηρετούν το κοινό συμφέρον και όχι το ιδιωτικό.

258 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων