Αναζήτηση

2 + 1 ερωτήματα στον δήμαρχοΓκίζας: Δράση με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον


Ο Βασίλης Γκίζας μια εβδομάδα αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του δέχθηκε να απαντήσει στα καυτά ερωτήματα που του έθεσε το lepantoporto.Πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να σπάσεις το ρόδι του «μία κι έξω»;


Πιστεύω ότι η κοινωνία έχει κριτήρια και στο τέλος κάνει κατά κανόνα ορθές επιλογές.

Εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας προεκλογικά και οι πολίτες κρίνοντάς την μας τίμησαν με την ψήφο τους δίνοντάς μας έναν συγκεκριμένο ρόλο για τη θητεία που μόλις ξεκινά.

Θα ήθελα να τονίσω όμως την κατάληξη της φράσης μου, διότι εδώ κατά την άποψή μου ενδεχομένως και να βρίσκεται μέρος της απάντησης στον προβληματισμό που θέτετε.

Χρέος μας είναι να εργαστούμε για το καλό του δήμου και τα συμφέροντα των πολιτών, παίρνοντας τις καλύτερες αποφάσεις για την επίτευξη και μόνον αυτών των στόχων… κι όχι ανά περίσταση να ζυγίζουμε το πολιτικό κόστος βλέποντας πρωτίστως το πόσο τα πεπραγμένα μας θα έχουν επίπτωση στις επόμενες εκλογές.

Το δεύτερο συνεπάγεται εκπτώσεις τις οποίες ο κόσμος να είστε σίγουρος ότι αντιλαμβάνεται κι εγώ προσωπικά δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση.Οι ισορροπίες του Κλεισθένη σε ανησυχούν;


Όταν οι ισορροπίες είναι αποτέλεσμα καθαρών πολιτικών επιλογών και σχέσεων δεν μπορεί να δημιουργούν οποιαδήποτε ανησυχία.

Όπως είπα και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο της συνεργασίας και όχι της τυπικής σύμπραξης, επιζητώντας, από τη μία τη συνεχή εγρήγορση όλων των στελεχών που συμμετέχουν σε αυτή, και από την άλλη την ανά πάσα ώρα και στιγμή διεύρυνσή της από όποιον επιθυμεί για το καλό του δήμου.

Άρα, όχι δεν με ανησυχούν γιατί πιστεύω πως ο στόχος όλων ή τουλάχιστον των περισσότερων είναι κοινός.Τι είναι αυτό που θα χαρακτήριζε τη δημαρχιακή θητεία επιτυχημένη;


Η κοινωνία επιζητά από όλους εμάς να είμαστε παραγωγικοί, βάζοντας με τις αποφάσεις μας και την πολιτική που θα ακολουθήσουμε το δικό μας λιθαράκι, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο, ώστε ο τόπος να πάει μπροστά.

Αυτό είναι αυτονόητο, βέβαια, αλλά αφού με ρωτάτε πρέπει να το αναφέρω.

Η κοινωνία, όμως, θέλει και κάτι ακόμα. Θέλει αυτοί που ασκούν διοίκηση να είναι ειλικρινείς απέναντί της, να διαχειρίζονται τα χρήματα του δήμου με σωστό τρόπο, να τηρούν τη νομιμότητα και να μην προκαλούν με τη συμπεριφορά τους.

Αν, τέλος, με ρωτούσατε τι από τα δύο έχει μεγαλύτερη σημασία, θα σας έλεγα την ίδια, εξίσου και τα δύο. Η Ελλάδα του 2019 έχει ανάγκη και την παραγωγή έργου για να βγει από την κρίση, αλλά και την αναβάθμιση στα μάτια των πολιτών εκείνων που διαχειρίζονται τις τύχες τους.

Μία θητεία, λοιπόν, πρέπει να έχει απαραίτητα και τα δύο αυτά συστατικά.

199 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων