Αναζήτηση

2 + 1 ερωτήματα στον Κώστα Καρακώστα

Ενημερώθηκε: 2 Οκτ 2019

Ο Κώστας Καρακώστας έχει ένα μεγάλο "μειονέκτημα".

Έχει άποψη. Και όχι μόνον. Την εκφράζει κιόλας...

Σε μία κοινωνία μυημένη σε "χαμηλές πτήσεις", υπάρχει πρόβλημα...

Το lepanto porto του έθεσε τρία "καυτά" ερωτήματα και αυτός ανταποκρίθηκε.

Τί δεν πήγε καλά στη δημοτική θητεία και χάσατε τις εκλογές;

Πολλές φορές αντιμετωπίσαμε στην διάρκεια της θητείας μας, το δίλημμα: Θα είμαστε αποτελεσματικοί σε σχέση με τους στόχους που είχαμε θέσει ή θα κινηθούμε με βασικό στόχο την επανεκλογή.

Νομίζω πως προχωρήσαμε με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα την επανεκλογή.

Έτσι υποτιμήσαμε την καθημερινή επικοινωνία ενώ επιτρέψαμε σε μηχανισμούς να αυτονομηθούν και να κινηθούν ενάντια στην παράταξη, χρησιμοποιώντας τα καύσιμα της ίδιας της παράταξης.

Από την άλλη πετύχαμε κάτι δύσκολο. Στην Δ.Ε. Ναυπάκτου όπου κατά παράδοση δεν ξαναψηφίζεται εν ενεργεία δήμαρχος, η παράταξη ήρθε πρώτη και τις δύο Κυριακές.

Η Ναύπακτος ξαναψήφισε Λουκόπουλο και την νέα Ενωτική Πρωτοβουλία. Μια παράταξη που ανανεώθηκε σε ποσοστό 65%, με νεα πρόσωπα.

Αυτό, μαζί με την παρουσία του Τάκη Λουκόπουλου μας δίνει καύσιμα για το μέλλον.

Η τοπική πολιτική νομοτέλεια γράφει: "κορυφή - δεύτερη θέση - τρίτη θέση - στα αζήτητα".

Μπορεί να ανατραπεί;

Η ζωή προχωρά με ανατροπές και κοροϊδεύει τέτοιες νομοτέλειες.

Ήδη είπαμε ότι η Ναύπακτος κινήθηκε διαφορετικά, για την Ενωτική Πρωτοβουλία. Αν αυτή την πορεία ακολούθησαν άλλες παρατάξεις ή την ακολουθήσουμε και μεις, το φταίξιμο είναι σε μας και όχι στο ζαβό το ριζικό μας.

Όσον μας αφορά. Οι εκλογές τέλειωσαν. Αυτό που τώρα γίνεται σημαντικό, είναι οι προγραμματικές παρεμβάσεις των παρατάξεων και η δημιουργική συμμετοχή στην διοίκηση και στην αντιπολίτευση.

Το σημερινό δημοτικο συμβούλιο πρέπει να πάει τον τόπο ένα βήμα πιο ψηλά. Πέρα από το καθήκον της υλοποίησης των πραγματικά πολλών έργων που εξασφάλισε η προηγούμενη δημοτική αρχή, πρέπει όλοι μας να καταθέσουμε άποψη για μελλοντικές παρεμβάσεις.

Αυτό δυστυχώς είναι και το βασικό ελλειμμα (μέχρι τώρα τουλάχιστον) της πρώτης παράταξης.

Τί είδους αντιπολίτευση προκρίνεις, δομική, προγραμματική ή "κλεισθενική";

Απο τα προηγούμενα είναι φανερό ότι όλοι και όχι μόνο η αντιπολίτευση πρέπει να καταθέσουμε προγραμματικό λόγο. Και όχι μόνο λόγια.

Πρέπει το νέο δημοτικό συμβούλιο να βάλει σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα που θα επιλέξει η πλειοψηφία του οργάνου.

Αλήθεια γνωρίζει κάποιος συμπολίτης ποιά είναι η πρόταση της πρώτης παράταξης για το κυκλοφοριακό, το οικιστικό, την επέκταση της ανακύκλωσης και την διαχείριση των απορριμμάτων, την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών μας, τον χαρακτήρα της πόλης μας ή την ποιότητα του τουρισμού στην περιοχή;

Προεκλογικά δεν το είδα πουθενά αλλά θα είναι το μεγάλο μετεκλογικό ζητούμενο.

Ως πολίτης περιμένω με ενδαφέρον τις τοποθετήσεις όλων. Και η ίδια η Ενωτική Πρωτοβουλία, θεωρώ, ότι πρέπει να ανανεώσει τους προγραμματικούς της στόχους, αφού στα αμέσως επόμενο χρόνια θα έχουν υλοποιηθεί μια σειρά παρεμβάσεων που θα αλλάξουν την πόλη της Ναυπάκτου αλλά και θα δημιουργούν σοβαρές υποδομές στο σύνολο της Ναυπακτίας.

521 προβολές0 σχόλια