Αναζήτηση

2+1 ερωτήματα στον Λευτέρη Μπαλωμένο

Ο αειθαλής Ά ρ χ ο ν τ α ς του κάμπου!

Ο Λευτέρης Μπαλωμένος διανύει την τρίτη συνεχόμενη θητεία ως Πρόεδρος της μεγαλύτερης τοπικής κοινότητας του δήμου Ναυπακτίας, του Γαλατά.

Άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του, βρίσκεται συχνά-πυκνά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Τα λόγια του χαρακτηρίζονται ως "ορθά-κοφτά" και δίχως περιστροφές.

Ο Γαλατάς έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων του δήμου Ναυπακτίας.

Αποκορύφωμα αποτελεί η τελευταία εκλογική αναμέτρηση όπου η πλειοψηφική προτίμηση των κατοίκων του "έγειρε" ουσιαστικά την πλάστιγγα υπέρ του νυν δημάρχου.


Το Lepantoporto του έθεσε τρία "καυτά" ερωτήματα και αυτός ανταποκρίθηκε.

Τρεις συνεχόμενες θητείες, μέχρι πότε;


Στην τοπική αυτοδιοίκηση βρέθηκα χωρίς να το έχω προγραμματίσει διότι ασχολιόμουν με το ποδόσφαιρο πάρα πολλά χρόνια, προσφέροντας υπηρεσίες στην τοπική ομάδα από πολλά πόστα, διοικητικά και μετά ως προπονητής.

Όταν προσαρμοστήκαμε στον δήμο Ναυπακτίας μου έγινε μία πρόταση απο τον κ. Τσουκαλά να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο για την τοπική κοινότητα. Ήμουν αρνητικός, όμως μετά από συζήτηση με φίλους με παρότρυναν να θέσω υποψηφιότητα. Τα νέα απλώθηκαν και κάθε μέρα με σταματούσαν μικροί και μεγάλοι και μου έλεγαν "προχώρα είμαστε μαζί σου".

Δεν ζήτησα ψήφο μέχρι σήμερα ποτέ. Οι κάτοικοι καθόρισαν την πορεία μου και κρίνοντας μέσα απο την δραστηριότητά μου και τη συμπεριφορά μου απέναντι στο σύνολο των κατοίκων, μου δίνουν ισχυρές εντολές. Γι' αυτό προσπαθώ να μη τους απογοητεύσω και να είμαι πάντα στο πλευρό τους.

Η δύναμη των κατοίκων με κάνει ισχυρό θεματοφύλακα στα προβλήματα του χωριού μας.

Ο Γαλατάς απέκτησε τελικά Ναυπακτιακή συνείδηση;


Τη ναυπακτιακή συνείδηση οι Γαλατιανοί την απέκτησαν απο την καθημερινή μου δραστηριότητα. Τον μη διαχωρισμό των κατοίκων με το πού ψήφισαν και την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και πολλές φορές με προσωπική εργασία. Με κάλεσμα εθελοντών και ανταπόκριση αυτών, με διεκδίκηση αυτών που μας ανήκουν, με σεβασμό στον πολίτη.

Οι εκάστοτε Ναυπάκτιοι δημοτικοί άρχοντες απέκτησαν Γαλατιανή συνείδηση ή έχουν στο μυαλό τους πότε θα φύγει ο Γαλατάς;


Ο Γαλατάς είναι δήμος Ναυπακτίας και όσοι ξαναλειτουργήσουν με γνώμονα το πολιτικό συμφέρον θα μας βρούνε απέναντι. Δεν είμαστε μπαλάκι κανενός. Επίσης κάποιοι στον δήμο Μεσολογγίου να κοιτάξουν τα του οίκου τους και να μην ενοχλούν υπουργούς και βουλευτές, δεν είμαστε προίκα κανενός. Οι συνειδήσεις κερδίζονται από την προσφορά και τον σεβασμό στους πολίτες.

Τί είναι αυτό που θα χαρακτηρίσει θετικά την τρίτη συνεχόμενη θητεία;


Στην 3η θητεία στόχος μου είναι το πώς θα στηρίξουμε την τοπική οικονομία και αυτό θα γίνει με δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Το 1ο στον αγροτικό τομέα, που απο το 2016 περίμενα από την προηγούμενη δημοτική αρχή σε συνεργασία με το ΤΟΕΒ να εντάξουν σε πρόγραμμα φωτοβολταϊκού πάρκου με διάθεση τα κοινοτικά κτήματα, ώστε το κόστος καλλιέργειας να πέσει χαμηλά και να πάρει οικονομική ανάσα η αγροτική οικογένεια.

Το 2ο στον τουριστικό τομέα όπου πολλές οικογένειες ζουν απο αυτό. Ξενοδοχεία-ταβέρνες - καφετέριες-σούπερ μάρκετ-εργαζόμενες οικογένειες, έσοδα στον δήμο Ναυπακτίας. Θεωρείται λοιπόν απαραίτητη η ανάπλαση του Κρυονερίου, η λίμνη της Γλύφας, η ανάδειξη της πηγής της Καλιρρόης, ο παραλιακός με ασφαλτόστρωση από Κρυονέρι εως Καβουρότρυπα, η ανάπλαση του λιμανιού και του μώλου, καθώς και η προστασία αυτού με κυματοθραύστες.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα μονοπάτια στη Βαράσοβα, τη συντήρηση των διαδρομών για τους ορειβάτες και την πιστοποίηση αυτών, τη συντήρηση της πίστας του παρα πέντε στον Άγιο Πέτρο, την ανάδειξη και προστασία της άγριας πανίδας, αγριοκάτσικα, άγρια άλογα και λοιπά. Τα ασκητάρια, τα χιλιάδες βότανα που υπάρχουν, όλα αυτά θα φέρουν την ανάπτυξη και αυτό αποδεικνύεται μέχρι σήμερα, χωρίς υποδομή η προσέλευση των επισκτεπτών από όλον τον κόσμο είναι μεγάλη.

Η ανάπτυξη δεν θα έρθει απο τις ανεμογεννήτριες που θέλουν να βάλουν πάνω απο τα κεφάλια μας και να επιτελέσουν την καταστροφή του "Αγίου όρους" της Αιτωλοακαρνανίας, τη στιγμή που υπάρχει δραστηριότητα θρησκευτική-τουριστική-πολιτιστική και αρχαιολογική. Επίσης ο παραλιακός μας άξονας δεν μπορεί να γίνει ένα νεκροταφείο με ανεμογεννήτριες, εξοντώνοντας τους ψαράδες, καταστρέφοντας το βυθό της θάλασσας και το πλανγκτόν, όπου όλες τις εποχές μεταναστεύουν ψάρια για να ρίξουν το αυγό τους, επίσης υφίσταται και το πέρασμα της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα. Ακόμη και αρχαιολογικά κτίρια υπάρχουν στον βυθό. Η οπτική γωνία απο την αρχαία Καλυδώνα και την Βαράσοβα θα έχει ως αποτέλεσμα την αρνητική εικόνα των τουριστών και λουομένων.

Γι αυτό οι επιχειρηματίες να ψάξουν άλλους χώρους που να μην ενοχλούν κοινωνίες και επαγγέλματα που προσπαθούν να επιβιώσουν και θα πρέπει οι κυβερνήσεις να ρωτούν τον λαό και να βλέπουν τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να υπάρχουν στις περιοχές μας.

471 προβολές0 σχόλια