Αναζήτηση
  • Lepantoporto

2 + 1 ερωτήματα στον Enzo Caruso

Ο Enzo Caruso είναι κορυφαία προσωπικότητα της Μεσινας, Ιταλία .

Πρωταγωνιστής στα πολιτιστικά δρώμενα επί σειρά ετών και συνεργάτης του δημάρχου της Μεσινας σε πολιτιστικά θέματα.

Έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία του δικτύου πόλεων "δρόμοι του Λεπαντο", που συμμετέχει η πόλη μας κατέχοντας μάλιστα την προεδρία.

Λάτρης της Ναυπάκτου, συμμετέχει αδιαλείπτως στις εκδηλώσεις της Ναυμαχιας.

Μας αποκάλυψε ότι ο Βασίλης Γκίζας είχε ανεπίσημη επικοινωνία με τον δήμαρχο της Μεσινας προτού αναλάβει τα καθήκοντά του και τον προσκάλεσε να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις του Οκτωβρίου.

Θα συμμετάσχει η Μεσίνα φέτος στις εκδηλώσεις της Ναυμαχιας;

Η αντιπροσωπεία της Μεσίνας είναι έτοιμη να συμμετάσχει. Αναμένουμε την επίσημη πρόσκληση από τον δήμαρχο του Λεπαντο με την οποία θα προκύπτει και η βούληση να συνεχίσει και να ενισχύσει το έργο του δικτύου πόλεων "δρόμοι του Λεπαντο".

Το συσταθεν δίκτυο πόλεων "δρόμοι του Λεπαντο" έχει προοπτική;

Το Δίκτυο έχει μεγάλες δυνατότητες για την προώθηση των αξιών της ειρήνης και του διαλόγου στη Μεσόγειο. Όλα τα μέλη του Δικτύου μπορούν να ενεργοποιήσουν τις πολιτιστικές και τουριστικές ανταλλαγές προς όφελος των ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετέχουν.

Τί σημαίνει "Λεπαντο" για τον Ιταλό και τον Ευρωπαίο γενικότερα;

Το Lepanto είναι ένας τόπος που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αφήνοντας πίσω την τραγική διάσταση της μάχης, σήμερα το Lepanto μπορεί να αποτελέσει συμβολικό τόπο για την Ευρώπη, από το οποίο θα ξεκινήσει ένα μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των λαών. Οι πολίτες του Lepanto, πέρα ​​από την εναλλαγή των διοικήσεων, σιγά σιγά αντιλαμβάνονται ότι, γεννημένοι στη Ναύπακτο, σημαίνει ότι είναι «μάρτυρες της ιστορίας της Μεσογείου» και «αξιόπιστοι αγγελιοφόροι ενός πολύ ισχυρού μηνύματος της ειρήνης και της συνάντησης για τη Μεσόγειο ».

Όπως λέει ο Piero Pettenò, είναι αναμφισβήτητο ότι στις 7 Οκτωβρίου 1571, στον βρυχηθμό της μάχης συνευρεθηκαν όλοι οι πολιτισμοί, οι γλώσσες και οι θρησκείες. Η τελετή της ρίψης των στεφάνων στη θάλασσα έχει ένα ισχυρό συμβολικό νόημα που διασχίζει τα όρια του λιμανιού του Λεπαντο και μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης πρέπει να φτάσει στα αυτιά των ηγετών όλων των μεσογειακών χωρών.

Υ.Γ. η συνέντευξη είναι μεταγλωττισμένη από την ιταλική γλώσσα.

100 προβολές0 σχόλια