Αναζήτηση

20 περιοχές της χώρας προβληματίζουν - Πιθανά νέα μέτρα

Προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η διασπορά του κορονοϊού, με τα κρούσματα να διατηρούνται σε υψηλό αριθμό, ενώ εντοπίζονται πλέον σε 20 περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα αυξημένα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Οι μαζικές συγκεντρώσεις σε μπαρ, γάμους, αλλά και οι εστίες κρουσμάτων σε νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα που δείχνουν οι νέοι, προβληματίζουν τους επιδημιολόγους.

Παράλληλα, όσον αφορά στη διασπορά του ιού, πλέον εντοπίζεται πλέον σε 20 περιοχές της χώρας, ενώ δείχνει αυξημένη κινητικότητα στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, τα χθεσινά κρούσματα εντοπίστηκαν  σε Αργολίδα, Αχαΐα, Έβρο, Ηλεία, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καβάλα, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κοζάνη, Κορινθία, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα, Μεσσηνία, Χαλκιδική και Χανιά.

Συναγερμό σήμανε στις αρχές, ειδικά για τον Πόρο, αφού τα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες ανέρχονται τελικά σε 30, ενώ αναμένονται αποτελέσματα για 130 ακόμη δείγματα. N. Χαρδαλιάς: Πιθανά νέα μέτρα σε γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα υπογράμμισε ξανά τη σημασία των μέτρων αυτοπροστασίας που, όπως τόνισε, πρέπει να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ενώ δεν απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων σε γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις. Γενικότερα, Επιπλέον, ανησυχία προκαλεί εξάλλου το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εμφανίζονται όλο και περισσότερα κρούσματα σε άτομα κάτω των 40 ετών, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων.


Η αυξητική τάση των κρουσμάτων έχει δρομολογήσει την επιβολή νέων μέτρων και στοχευμένα σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και για όλη την Ελλάδα, όπως η καθολική χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

20 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων