Αναζήτηση

24ωρη Απεργία... ΠΑΜΕ στον Ανεμογιάννη...

Γενική απεργία σήμερα 18 Φεβρουαρίου 2020 σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Αίτημα να αποσυρθεί το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο! Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία με τα παρακάτω Αιτήματα:

-Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα! -Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν. -Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων. -Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ. -Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. -Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. -Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.

Το ΠΑΜΕ ανήρτησε πανό στον αρχαιολογικό χώρο του λιμανιού κάτω από το άγαλμα του Ανεμογιάννη και δέχθηκε τα αρνητικά σχόλια πλήθους συμπολιτών μας.

Η κίνηση αυτή ανάγεται στον τρόπο που η συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη συνεχίζει να προβάλλει τις κοινωνικές διεκδικήσεις, με πανό και αφισοκόλληση.

Αντικειμενικά πρόκειται για ακραία και υπερβατική πράξη αλλά από την πλευρά των οργανωτών εκτιμάται ότι φέρει αποτέλεσμα στην κοινωνικοποίηση των διεκδικήσεων.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι ότι έχουμε από τη μία για κάποιες ώρες οπτική αλλοίωση του αρχαιολογικού χώρου και από την άλλη την προβολή διεκδικήσεων προς το συμφέρον της κοινωνίας.

Ο καθένας ζ υ γ ί ζ ε ι και κ ρ ί ν ε ι!

26 προβολές0 σχόλια