Αναζήτηση

49ΧΡΟΝΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗ(Τ)ΤΑ!!!

ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΚΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ!


Γράφει ο Σταύρος Μουτόπουλος

Ένα αίτημα ανθρώπινο, λαϊκό και ουσιαστικό! Αφιερωμένο στη «γενιά του πολυτεχνείου» που μας κυβέρνησε ανεπιτυχώς για πολλά χρόνια και σημάδεψε με τις πράξεις της και τις παραλείψεις της την μετέπειτα πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας μας.

Αφιερωμένο στους επώνυμους και πρωτοκορυφαίους της γενιάς του πολυτεχνείου που μπήκαν για τα γερά στο εξουσιαστικό σύστημα, το υπηρέτησαν «με ιδιαίτερο πάθος και ζήλο», συμβιβάστηκαν αθόρυβα κι έγιναν οι ίδιοι σκληρό κατεστημένο και νεοταξίτες! Κι άφησαν χωρίς προοπτική, όνειρο κι ελπίδα τη σημερινή νεολαία και την οδήγησαν στο δρόμο της ξενιτιάς. Χωνεύτηκαν στη χοάνη του πολιτικού κατεστημένου, της καθεστηκυίας τάξης και της ευημερίας!

Βεβαίως, το δηλώνω δημόσια και δυνατά, υπήρξε κι ένα κομμάτι της γενιάς του Πολυτεχνείου, οι λεγόμενοι και "ανώνυμοι", αλλά λεβέντες, που δε συμβιβάστηκε κι αντιτάχθηκε με όπλο τις ιδέες του για τον εκδημοκρατισμό και το δίκαιο της κοινωνίας. Αυτοί ήταν που πίστεψαν και βροντοφώναξαν το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» κι έπειτα αποτραβήχτηκαν από τα κοινά και συνεχίζουν το μοναχικό δρόμο του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία!

Υ.Γ. Εν τέλει, αν δεν υπήρχε το Πολυτεχνείο έπρεπε κάποιοι να το είχαν εφεύρει, καθότι μέσα απ' αυτό έχτισαν πολιτικές χρυσές καριέρες.


422 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων