Αναζήτηση

«Euroferry Olympia»: Μάχη για τους 11 αγνοούμενους – Ελπίδες μετά τον εντοπισμό του 21χρονου

Ο 21χρονος Λευκορώσος που απεγκλωβίστηκε βρέθηκε καλά στην υγεία του στην πρύμνη του πλοίου και μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα με σκάφος.

Σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η μάχη των διασωστών για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων του πλοίου «Euroferry Olympia». Ο εντοπισμός νωρίτερα του επιβάτη από την Λευκορωσία γέμισε τους διασώστες με ελπίδα οι οποίοι συνεχίζουν τις αναζητήσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ο 21χρονος Λευκορώσος που απεγκλωβίστηκε βρέθηκε καλά στην υγεία του στην πρύμνη του πλοίου και μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα με σκάφος. Ο ίδιος φέρεται να ανέβηκε μόνος του στο κατάστρωμα και από εκεί τα συνεργεία τον κατέβασαν. Η πρώτη λέξη του 21χρονου όταν διασώθηκε ήταν «Ζω;». Φτάνοντας στο λιμάνι δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις αλλά το χαμόγελο του ήταν αρκετό. Το όνομα του ήταν στη λίστα των αγνοουμένων. Την ίδια ώρα, πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κάνουν λόγο για ακόμα 4-5 επιζώντες.

Στο Πρίντεζι 48 διασωθέντες Να σημειωθεί πως το πρωί της Κυριακής έφθασαν στο λιμάνι του Πρίντεζι 48 διασωθέντες. Τους μετέφερε στην Ιταλία το πλοίο «Florencia», το οποίο ανήκει, επίσης, στην εταιρία Grimaldi. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται για Ιταλούς, Πολωνούς, Βούλγαρους και Ουκρανούς επιβάτες. Όλοι τους, υπογράμμισαν ότι η παροχή βοήθειας ήταν άμεση και αποτελεσματική, και ότι «το σημαντικότερο, αυτή την στιγμή, είναι το ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτή την δοκιμασία». Όσον αφορά στο πλοίο, έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας, ενώ και σήμερα γίνονται ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του. Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή αλλά και για να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να προσκρούσει πάνω σε κάποιο άλλο πλοίο. Περιμετρικά του πλοίου βρίσκονται πέντε ρυμουλκά, πλοιάριο της Πυροσβεστικής και δύο πλωτά του Λιμενικού. Παράλληλα επιχειρεί ελικόπτερο.

23 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων